Nem kávézok, így nem is sok fogalmam van a dologról. A barátom állítja, hogy ha több személyes kávefőzőben lefőzzük a kávét, akkor az 3-4 óra elteltével már egészségre ártalmas, talán azt is mondta, hogy rákkeltő. (ha a szüleimnél vagyunk és megkínálják kávéval, csak akkor fogadja el, ha nemrég lett kész, de olyan is volt már, hogy főzetett magának újat)
Ti is hallottatok már erről?
2016. szept. 7. 08:58
1/9 anonim válasza:
A barátodat megkérhetnéd, hogy nagy vonalakban vázolja ennek a pár órán belül bekövetkező változásnak kémiai hátterét.
2016. szept. 7. 09:04
2/9 anonim válasza:
Ilyenről még nem hallottam.Egyébként mi be szoktuk tenni a hűtőbe a megmaradt kávét és újramelegítjük,vagy hidegen jegeskávénak isszuk.De akkor ha egészségtelen,akkor nem jó semmilyen sütemény sem ezek szerint,pl.kókuszgolyó,vagy tiramisu,amibe a lefőzött kihűlt kávé kell?A barátod akkor ezeket a finomságokat sem eszi meg?
2016. szept. 7. 09:10
3/9 A kérdező kommentje:
Sütikre még nem is gondoltam, de amúgy nem nagy sütis. Valami olyasmit magyarázott, hogy valami káros erős savak válnak ki belőle néhány óra után, és ez egészségtelen.
2016. szept. 7. 09:21
4/9 anonim válasza:
hát inkább az ízéből, aromájából, illatából veszítve értéktelen lesz - és furcsa módon ezek is élénkítenek, nem csak a koffein maga. De pl. ha határidő közeleg, a vég, az ember nem lesz válogatós, a végén már meg sem melegíti...
2016. szept. 7. 09:31
5/9 aperitif válasza:
Úgy hallottam, és vagy igaz, vagy sem, hogy állás közben a kávéban, és a teában is felszaporodik a csersav. Nem tudom, így van e, de az tény, hogy az állott kávénak megváltozik az íze, a teának a színe is.
Az viszont szinte biztos, hogy senki nem lesz rákos attól, ha néha-néha megiszik egy 2 órája lefőtt kávét.
2016. szept. 7. 09:36
6/9 anonim válasza:
Nem szabad a maradékot a kávéfőzőben, vagy alu-edényben (kiöntőben) tartani. Minimum zománcos kiöntőben, bár a legjobb az üveg lenne.
A képződő csersav (vagy akárminek is nevezzük) és az alu együtt... valami nem jó dolog lesz belőle
2016. szept. 7. 09:55
7/9 A kérdező kommentje:
Á, örülök, hogy más is hallott már róla, néha vannak a barátomnak fura dolgai. A szüleimnek egyébként üveg kiöntőjük van, úgyhogy ezt majd jól meg is mondom neki. Nekünk meg szigorúan olyan kávéfőzőnk, ami egyszerre 1-2 adagot főz csak.
2016. szept. 7. 10:05
8/9 anonim válasza:
A frissen lefőzött is az.
2016. szept. 7. 12:31
9/9 anonim válasza:
Anyukám reggel csak kávé adagja nagy részét issza meg, délután munka után szokta meginni a maradékot, baja még nem lett töle. Tea teafözöben szokott állni 1 napot is attól sincs bajunk.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!