Török kávé készítése közönséges őrölt kávéból egészségtelen?
Nemrégiben rászoktam a saját készítésű török kávéra. Egyszerűen csinálom: egy púpozott kávéskanál őrölt kávé 1 deci vízbe, elkeverve, majd be a mikróba, amíg éppen forrni kezd. Nagyon finom.
Azonban, egy minden lében kanál ismerős azzal rémítget, hogy ez így nagyon egészségtelen, mert az európai őrölt kávét nem arra találták ki, hogy pár percig áztassák. Ilyenkor - szerinte - olyan anyagok oldódnak ki nagyobb mennyiségben a pörkölt kávéőrleményből, amik ártalmasak. Ezért csak presszógépből és kotyogósból lehet inni ezeket a kávékat, azokban gyorsan átzúdul a víz.
Pedig én éppen azért szoktam rá, mert a dolgozói kávé olyan erős pörkölt ízű, mintha kátrányt innék. Az általam bevitt kávéból így főzött kávé nagyon finom, nem kátrányízű.
Vélemények?
Szerintem nem az, anyukám évek óta így issza és semmi baja. Ha valamiért mégis kávéfőzős kávét iszik, azt egyszerűen felönti vízzel, esetleg ezt is kipróbálhatnád.
Illetve próbálkozz más márkákkal is. A legtöbb elérhető áron kapható kávé tényleg ihatatlan sajna :( De azért akadnak finomak is :)
Nem egészségtelen, ne hagyd magad befolyásolni.Következő dobása az ismerősödnek az lesz, hogy a mikrózás is ártalmas...
Készítsd és idd úgy, ahogy neked ízlik, semmi bajod nem lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!