Mit tudnék vinni a suliba?
Sziasztok!
Ugyan visszaolvasgattam, de a lelkem nem elégült ki ennyi információval. :) Nos az a helyzet, hogy eddig mindig vittem valamit a suliba. Általában a zsömle+kolbász kombót. Komolyan egy életre megutáltam... :) Viszont lassan 1 hónapja komolyan csak kiflin élek. Reggel suli előtt veszek 5 db sima kiflit, és ezzel elvagyok. De már ez sem okoz testi/lelki örömöt. :) Illetve a buszon/vonaton szoktam látni, hogy egyes emberek milyen bitang jó szendvicseket majszolnak. :) De azért ismeretlenül odaállítani, hogy bocs, de mi van benne... :D
Kéne pár tipp, hogy miket tudnék magamnak csinálni itthon, 0 konyhai tapasztalattal, rutinnal. :) De tényleg 0... Arra még képes vagyok, hogy be üzemelem a mikrót. :)
Azért azt leírnám mik azok, amiket ne ajánljatok. Tehát ezeket nem szeretem...:
- tojás /semmilyen formában. :)/
- gomba
- sajt
- sajtkrém
Ezek jutottak az eszembe így hirtelen. :)
Köszönöm a segítséget!
16/F
Én szendvicseket szoktam gyártani, valamelyik este, amikor ráérek, akkor előre három napra megcsinálom és berakom a hűtőbe, aztán reggel csak kiveszem és viszem.
Amit bele szoktam tenni:
margarin
saláta
felvágott vagy májkrém vagy sonka vagy kolbász
uborkaszeletek
esetleg paradicsomkarikák (kicsit macerás, mert eláztathatja a szendvicset)
ketchup vagy majonéz
Esetleg szoktam csinálni tükörtojással (tudom, te at nem szereted), darált sonkakrémmel (ezt házi sonkából lehet, húsdarálón ledarálod, és májkrém állagú lesz), sült halla, sült hússal, bármivel, amit vékonyra lehet vágni. Neked ezek szerint nem javaslom, de én sajtot is szinte mindig teszek bele.
Persze amit leírtam, abból nem mindet egyszerre, meg se lehetne enni :D de szinte nem lehet megunni, mindig új és új kombinációkat csinálhatsz. Hamburgerpogácsa, hagyma, sült máj, darabolt párolt zöldség, bármi mehet bele. Miközben írom is folyton jönnek az új ötletek :)
Más: gondold végig, mi az az étel, amit seretsz hidegen is. Na azt viheted magaddal suliba. Én pl. ha van itthon, akkor főzeléket szoktam, meg evőszközt (bár at néha elfelejtem, akkor éhesen jövök haza), és tök jól meg lehet enni szünetben.
Szia :)
Én is ugyanígy voltam :) de kipróbáltam ezeket a recepteket: [link]
ilyen krémeket+sonkát(nem mindig) szoktam tenni zsemlébe/kiflibe :) szerintem finomak.Próbáld ki.
Üdv
pizzakrémes szenya,benne esetleg paradicsom,szalámi,saláta meg ketchup?ennek pizza íze van:D
de én szoktam csinálni olyat h.teszek szenyába:sonka,kukorica,saláta, rengeteg majonéz
akkor szoktam ilyen tonhal krémeset,ezzel kenem meg+zöldségek
lehet olyat is,hogy amiket szeretsz azokat összeturmixolod,és abból lesz ilyen szendvicskrém,isteni paradicsommal
persze ha valaki segít vagy marad akkor lehet rántotthúsos szenyát,akkor pl gyros husit beletenni,plusz a zöldségek meg az öntet bele..
hiretelen csak ennyi jutott eszembe,mivel nem szereted se a tojást se a sajtot.
K*rvajó a stílusod :D
vaj/krém+kenőmájas+uborka?
Hát figyi,mire használod te a fantáziádat?Nemcsak arra kell ám.....:D
Szóval nem kell feltétlenül beérned sima kiflivel,van mondjuk sós köményes változat is,ha már a sajtot nem komálod(nem is értelek miért...)
Aztán szalámival dugig van minden nagyobb áruház,tudod,az a hely,ahová anya,apa jár reggelente:)szóval megpakolod a kis köményes kiflidet vajjal,telenyomatod sonkával,aztán mehet bele salátalevél(mosd meg előtte:D,paprika,uborka,retek,vékony paradicsomkarika,egyél vitamint,az fontos!:)
Párizsit nem ajánlok,csúnya dolgok vannak benne:D De jobbfajta kenőmájas az mehet,fincsi.
Aztán mit szólsz a melegszendvicshez?Igaz,öt perccel korábban kell felkelne,de megéri az energiabefektetés.
Aztán mi van még,körözött,de az elkészítést inkább bízd a felnőttekre.
És akkor még ott van egy csomó lusta változat,úgy mint Győri jó reggelt,perec,diós kifli,kakaóscsiga(16 évesen még nem ciki,hidd el:)
A teát is megfőzzük így együtt?:)
üdv sorstárs:D én detto igy vagyok:D nekem már a péksütiktől is undorom van:S tök unalmasak.
Amikor másnál látok friss kiflit vajjal megkenve szalámival közte, és egy kis zöldséggel, pl.: paprika (bár utálom), retek, uborka stb akkor megkívánom.
Abyum tényleg bármit berak nekem, de én pl. irtozom a párizsis szendótól:S
Én ajánlom figyelmedbe ezt:
veszel kiflit, megkened vajjal, raksz közé sonkaszalámit vagy szeletelt tarját és csemege uborkát vékonyra vágva, meg raksz közé pl. majonézt vagy amit még akarsz.
Nem csak a kolbasz letezik a vilagon:D Szalami, sonka? Tehetsz bele zoldsegeket (uborka, paprika, salata, paradicsom), ezeket varialhatod is:) Esetleg tonhalkonzervet egy kis majonezzel elkeversz, az is tok finom, kenheto, zoldseggel jo szendvicsnek is.
Na meg en egeszen bizarr dolgokat is szoktam zsemlebe pakolni, multkor pl tejfollel kevert sos turot tettem bele, es vagtam bele husos szalonnat meg hagymat:D Tokre finom volt, mint egy turoscsusza.
Vehetsz peksutemenyeket is az uton a zsomle helyett, van beloluk egy rakat, edes, sos egyarant.
Elozo naprol megmaradt melegszendvicsek, pizzaszelet is jo nass a suliban.
Vihetsz be joghurtot es tehetsz bele muzlit, gyumolcsoket (vagy gyumolcsot csak magaban:))
En szoktam salatat is vinni, en keves hagymat, paradicsomot, uborkat, salatat, kukoricat teszek bele (de pl ha szereted az almat az is jo benne, en pl utalom de salataban kifejezetten szeretem), es nyakonontom valami majonezes-tejfolos szosszal. En teszek el hozza piritos kockakat is (nem rakom bele a salataba rogton, mert megszivja magat es "csoffadt" lesz:))
Most ennyi jutott eszembe:D Remelem azert valamennyit segitett:)
16/L
omlett
krumplisaláta - majonézes vagy ecetes
rántottás szendvics
bagel- csirkemellsonka + vajkrém + saláta + mangó chutney...
blabla valahol írtam ilyeneket az utóbbi két napban, mindjárt megkeresem
nem tudom szereted e,de én minden reggel győri édes zabfalatok kekszet majszolok,milli 330 milis jegeskávéval,egyszerűen istenI:D
esteleg péksüti ilyen fél literes mizos dobozos kakaóval/madártej itallal?
akkor ezen kivül lehet kapni ilyen hotdog szerű virslis péksütieket is,arra is nyomhatsz ketchupot..
esetleg ha értesz a pirító használatához csinálhatsz pirítóst,mellé tea,zöldségek,májkrém..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!