Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » 13 évesen kávézhatok már?

13 évesen kávézhatok már?

Figyelt kérdés
Júliusba töltöm be a 13-mat. 7. -es vagyok, és reggelente mindig olyan nehezen ébredek fel. Kóstoltam már kávét és nagxon ízlett. Kávézhatok már? Leszt tőle bajom?

2016. dec. 28. 14:15
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
74%

Teát ajánlanám inkább. Nem szép dolog a kávéra rászokni, én 18 évesen kezdtem, de már függő vagyok mondhatni, fáj a fejem ha nem ittam reggel, szóval tapasztalatból mondom.

Persze az a legjobb, ha van lehetőséged rendesen kialudni magad.

2016. dec. 28. 14:23
 2/18 anonim ***** válasza:
35%
Nem hiszem én azt, hogy te olyan nehezen ébredsz. 41 vagyok, 6-kor kelek minden nap és este 10-ig dolgozom. Nekem van okom rá, neked nincs, te tanulsz csak. Inkább ne próbáld ki, feküdj le korábban.
2016. dec. 28. 14:35
 3/18 Duenna ***** válasza:
47%
Nem kávézhatsz ilyen fiatalon. Várd meg, míg 18 éves leszel, akkor majd visszatérhetsz erre a kérdésre.
2016. dec. 28. 14:39
 4/18 anonim ***** válasza:
71%
Teljesen mindegy, hány éves vagy, függőjévé válni valaminek sosem jó dolog.
2016. dec. 28. 14:45
 5/18 anonim ***** válasza:
85%
Lefekvés előtt legalább 3 órával már ne egyél semmit. Az éjszaka regenerálódásra való, nem emésztésre. Így kipihenten ébredsz majd. Reggel pedig ne kávét igyál, hanem két nagy pohár vizet.
2016. dec. 28. 14:53
 6/18 anonim ***** válasza:
72%
A zöld tea mondjuk egészségesebb lenne, de semmi bajod nem lesz tőle. Sokkal jobb, mint ha energia italoznál, az sokkal ütősebb, mégis elfogadottabb a fiataloknál. SOk fiatal cappuccinót is fogyaszt, azt sem nézik furcsán, pedig az is kv jó sok tejjel.
2016. dec. 28. 15:13
 7/18 anonim ***** válasza:
87%

Szerintem rendszeresen ne igyál márcsak a rászokás veszélye miatt se. Én 17 éves vagyok és 15 éves koromban sokat kávéztam. Aztán a fogyókúra miatt hagytam abba mert rohadsok kalória van benne (mert én annyi hülyeséget tettem bele)

Amit tudok javasolni az, hogy jógázz reggel. Komolyan. 5-10 perccel korábban kelsz és mégis kipihentebb leszel. Próbáld ki. Ezenkívül egyetértek a többi válaszolóval.

Abban mondjuk nincs rossz, ha 2 hétben egyszer megszol egy csészével. Csak mondom, ne legyen rendszeres

2016. dec. 28. 15:25
 8/18 anonim ***** válasza:
78%

Minden nap ugyanakkor kelj. Akkor nem zavarodik össze a szervezeted, hogy a hétvégi 10-kor kelés után hét közben mit akarsz tőle olyan korán :-) Tényleg igyál meg egy nagy pohár vizet vagy cukrozatlan zöld teát felkelés után, mert néha egyszerűen csak ki van száradva az ember reggelre.

Egyébként... Jómagam is korán kezdtem a kávézást, annyi idősen, mint Te. Sosem bántam meg. Imádom az ízét, és minden alkalommal örömet okoz.

2016. dec. 28. 15:26
 9/18 anonim ***** válasza:
87%

Értelme nem sok van, mert csak a vérnyomásodat emeli meg, de nem leszel tőle kipihentebb. Viszont amikor kiürül a koffein a szervezetedből, akkor fáradtabbnak, erőtlenebbnek érzed magad.

Így lesz valakiből koffeinfüggő, hogy erre a fáradtságra issza a második kávét, arra meg a harmadikat.

Egyáltalán nem jó megoldás, ha mindenféle szerekkel akarod stimulálni magad, ahelyett, hogy megadnád a testednek a megfelelő mennyiségű pihenést.

Lehet, hogy már nagyon felnőttnek érzed magad ahhoz, hogy sokáig fent legyél, de nem véletlenül kelsz reggel nehezen. ;)

Mikor a fiam betöltötte a 13-at, és elkezdett kamaszodni, akkor azt vettük észre, hogy már este nyolckor húzza a lóbőrt. Volt, hogy korábban is.

Nem is okozott gondot 5,30-kor kelni.

Ha hétvégén fent van 9-ig, képes délelőtt tízig horpasztani.

Nem kávéra van szükséged, hanem több alvásra, mert növésben vagy!

2016. dec. 28. 15:48
 10/18 anonim ***** válasza:
Igyál kávépótlót vagy kakaós, tejes kávét,kapucsinot
2016. dec. 28. 16:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!