13 évesen kávézhatok már?
Teát ajánlanám inkább. Nem szép dolog a kávéra rászokni, én 18 évesen kezdtem, de már függő vagyok mondhatni, fáj a fejem ha nem ittam reggel, szóval tapasztalatból mondom.
Persze az a legjobb, ha van lehetőséged rendesen kialudni magad.
Szerintem rendszeresen ne igyál márcsak a rászokás veszélye miatt se. Én 17 éves vagyok és 15 éves koromban sokat kávéztam. Aztán a fogyókúra miatt hagytam abba mert rohadsok kalória van benne (mert én annyi hülyeséget tettem bele)
Amit tudok javasolni az, hogy jógázz reggel. Komolyan. 5-10 perccel korábban kelsz és mégis kipihentebb leszel. Próbáld ki. Ezenkívül egyetértek a többi válaszolóval.
Abban mondjuk nincs rossz, ha 2 hétben egyszer megszol egy csészével. Csak mondom, ne legyen rendszeres
Minden nap ugyanakkor kelj. Akkor nem zavarodik össze a szervezeted, hogy a hétvégi 10-kor kelés után hét közben mit akarsz tőle olyan korán :-) Tényleg igyál meg egy nagy pohár vizet vagy cukrozatlan zöld teát felkelés után, mert néha egyszerűen csak ki van száradva az ember reggelre.
Egyébként... Jómagam is korán kezdtem a kávézást, annyi idősen, mint Te. Sosem bántam meg. Imádom az ízét, és minden alkalommal örömet okoz.
Értelme nem sok van, mert csak a vérnyomásodat emeli meg, de nem leszel tőle kipihentebb. Viszont amikor kiürül a koffein a szervezetedből, akkor fáradtabbnak, erőtlenebbnek érzed magad.
Így lesz valakiből koffeinfüggő, hogy erre a fáradtságra issza a második kávét, arra meg a harmadikat.
Egyáltalán nem jó megoldás, ha mindenféle szerekkel akarod stimulálni magad, ahelyett, hogy megadnád a testednek a megfelelő mennyiségű pihenést.
Lehet, hogy már nagyon felnőttnek érzed magad ahhoz, hogy sokáig fent legyél, de nem véletlenül kelsz reggel nehezen. ;)
Mikor a fiam betöltötte a 13-at, és elkezdett kamaszodni, akkor azt vettük észre, hogy már este nyolckor húzza a lóbőrt. Volt, hogy korábban is.
Nem is okozott gondot 5,30-kor kelni.
Ha hétvégén fent van 9-ig, képes délelőtt tízig horpasztani.
Nem kávéra van szükséged, hanem több alvásra, mert növésben vagy!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!