Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Napi 2-3 liter tej káros?...

Tivadarr kérdése:

Napi 2-3 liter tej káros? Közel 50 évesen napi 2-3 liter tejet iszok. Víz helyett is. És 2.8 ast. Mennyire káros ez?

Figyelt kérdés

2016. dec. 10. 20:54
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
21%
Nem egészséges, rátapad a gyomorfalra.
2016. dec. 10. 21:00
 2/13 anonim ***** válasza:
78%
Hát, ha még nincs semmi bajod, akkor nyilván nem káros.
2016. dec. 10. 21:14
 3/13 anonim ***** válasza:
83%
Nem káros, de baromi sok benne a kalória. 2 literben 1200, 3 literben 1800 kalória van. Szénhidrátból 2 literben 100 g, 3 literben 150 g van.
2016. dec. 10. 21:39
 4/13 anonim ***** válasza:
73%
Nemcsak az a baj, amit az előzőek írtak, hanem a rengeteg laktóz, amit sok felnőtt nehezen emészt, a túlsok fehérje, ha csak ezt ennéd is sok lenne, és gondolj bele, neked már nem kell nőnöd, mint a kisbocinak, akinek ez ki lett találva. Rost nincs benne, kérdés, mit eszel ezenkívül. És hogy iszod, mint a vizet, túl gyorsan ér a gyomorba, pedig ez eredetileg táplálék, nyállal kellene kevetedjen, hogy könnyebb legyen emészteni.
2016. dec. 10. 22:44
 5/13 A kérdező kommentje:
Nos igen. Mint a vizet, úgy iszom. És víz helyett is. Eddig semmi bajom nem volt. Most sincs. Kicsit szeretnék fogyni. Akkor ezt abba kell hagynom ezek szerint.
2016. dec. 10. 23:19
 6/13 anonim ***** válasza:
75%

Semmi értelme. Megterheli a gyomrodat a sok laktóz és a kazein.

Szóval nem túl jó a testednek.

2016. dec. 11. 12:13
 7/13 anonim ***** válasza:
35%
Semmi ertelme, a tapanyagok nem szivodnak fel, nincs is benne semmi, ami masban ne lenne. Gyulladaskelto hatasa van. Nem tudod megemeszteni. Ezek szerint vizet nem is iszol, ami a legnagyobb baj. Jo lenne, ha legalabb novenyi tejre cserelned egy reszet. Nekem se volt 20 evig semmi bajom s tejtol, aztan hirtelen nem mulo, visszatero, makacs kulonbozo gyulladasos betegsegek talaltak meg. Miota kiiktattam a tejet, az eg vilagon semmi bajom. Elotte harom honapig folyton vesegyulladasom volt.
2016. dec. 11. 13:58
 8/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Akkor megprobálom elhagyni a tejet. Nehéz lesz, mert nagyon szeretem. 😊
2016. dec. 11. 18:42
 9/13 anonim ***** válasza:
84%
1-2 decivel nincs gond. Bár én elvi okokból nem fogyasztok, de egészségügyileg nézve szerintem ennyi megengedhető. De 2-3 liter kifejezetten káros.
2016. dec. 11. 20:36
 10/13 szaszaa11 ***** válasza:
75%

Bele se merek gondolni, a szervezetednek napi szinten mennyi haszontalan, káros anyagot kell kiválasztania, ezzel nagyon megterheled.

Tény hogy a tejben található kalcium, habár elég kis mennyiségben, de mellette kb 100 olyan dolog is, ami nem hogy nem tesz jót, de egyenesen rosszat. Nem használ neked ez a rengeteg tej. Hosszútávon a tej rákkeltő hatású, és mint fentebb is írták, a gyulladásos betegségeknek is megteremti a megfelelő körülményeket a szervezetedben. Arra figyelj, hogy ha egyszer sikerül elhagyni, és mondjuk évekig nem fogyasztpd, véletlenül se igyál nagyobb mennyiséget hirtelen, mert akár bele is halhatsz, vagy jobb esetben életed legroszabb gyomorrontását fogod átélni. Óvatosan a tejjel! A növényi tejek sokkal finomabbak, pl. A mandulatej, vagy a kókusztej, és azok sokkal egészségesebbek.

2016. dec. 12. 13:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!