16 évesen kávézhatok már?
Sziasztok!
16 éves leszek év végén.
174 cm 60 kg és fiú vagyok.
Ha mondjuk egy héten 2 nap kávézok lehet tőle bajom?
Ittam már energiaitalt is nem volt attól semmi bajom,és az sokkal veszélyesebb mint a kávé úgy olvastam,ez igaz?
mégis miért ne ihatnál? Ekkora hülyeséget..
Szerinted mi bajod lenne tőle???
nem tudom,de ha sokat iszom az meg azt mondják nem egészséges :D
téged láttalak amúgy kutyás fórumon :) nagyon hasznos dolgokat mondasz ott is :)
olvasd el ezt a cikket ha valami kizáró okot találsz ne igyad,ha nem akkor látod hogy vannak jó hatásai is,főleg ilyen kis mennyiség..
Energiaital meg más tészta,az 4! csésze kávénak felel meg az tényleg egézségtelen egy olyan embernek aki otthon ül. De ha 1-2x iszol nem lesz semmi bajod attól sem!
Köszi amúgy!
én kb. 4 éves korom óta mindennap iszok egy csésze kávét (nyilván nagy arányú tejjel kezdtem xd), most 19 vagyok, semmi bajom. ilyen mértékben orvosilag is igazoltan egészséges!
a kávé természetes, az energiaitalt mesterséges sz*r, azt tényleg nem ajánlom
Nekem múltkor nagy dilemma volt, hogy hány éves kortól is egészséges kávét inni. Kávézóban dolgozom, mivel a kávéfogyasztásra nincsen szabályozás, mint mondjuk alkohol vagy dohányárura (vagyis nem tudom hogy lenne)így köteles vagyok kiadni, ha a vevő fizet érte.
Egy 10 év körüli kisfiú akart presszó kávét venni. Nekem ez valahol furcsa volt és nem is voltam benne biztos, hogy jót tenne neki. (Tudom, nem az én dolgom megítélni, de saját gyerekemnek biztos nem engedném) Szerencsére rábeszéltem a forró csokira. Nekem baromi rossz érzés lenne, ha gyerekeknek készíteném a kávékat.
Semmilyen korban nem egészséges, ráadásul teljesen felesleges is.
Mi a fenének akarsz rászokni?
előző: kicsit olvass utána, mert igenis egészséges!
"Nemcsak különleges az aromája és remekül élénkít, de – a gyakori vádak ellenére, ha mértékletesen élünk vele – az egészségnek is jót tesz:"
*Kitágítja az ereket
*Gyorsítja az anyagcserét
*Fokozza a kitartást
*Teljesen kalóriamentes
*Javítja az agyi keringést
*Frissíti a szervezetet
*Erősíti a szívet
*Jótékony a májra és a belekre
*Megakadályozza az epekő képződését
Az eddigi legnagyobb kutatás szerint a kávé meghosszabbíthatja az életet, de csak azoknál, akik egészségesen élnek. Az sem mindegy, hogyan főzzük, az sem mindegy, mit eszünk mellé, koffein viszont nem feltétlenül kell bele, hogy érvényesüljenek a jótékony hatásai.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!