Vettem sütni való kolbászt, a szomszéd felfüstölte, de nagyon puha és nyers (?) maradt és félek, hogy nem fog elállni sokáig. Mit csinálhatott rosszul? Mit tegyek, hogy ne romoljon meg?
Hűvös, szellős helyen felakasztva szárítsd tovább. Esetleg fagyaszd le
2016. dec. 1. 12:25
Hasznos számodra ez a válasz?
2/11 anonim válasza:
A "sütni való" kolbászt soha nem szokták füstölni!
2016. dec. 1. 12:28
Hasznos számodra ez a válasz?
3/11 anonim válasza:
2nagyon piha és nyers" -a füstölés tartósít, nem pedig kiszárít és megfőz
2016. dec. 1. 12:42
Hasznos számodra ez a válasz?
4/11 anonim válasza:
Füstölés után hetekig kell hüvös, szellös helyen száritani, mire jó lesz.
Ha rendesen megfüstölték, akkor nem romlik meg.
A lefagyasztás meg igen rossz ötlet, utána nem ehetö a kolbász, csak fözésre használható.
2016. dec. 1. 12:56
Hasznos számodra ez a válasz?
5/11 A kérdező kommentje:
A rendesen megfüstölték mit jelent? Kb 5-6 órát füstölte.
2016. dec. 1. 13:07
6/11 anonim válasza:
Apósom hentes volt, ő úgy csinálta, hogy a kolbász nagy részét felfüstölte, amit meg nem tett be a füstölőbe, azt sütötte meg. Nála nem volt semmi különbség a sütésre és a füstölésre szánt kolbász között. Egyébként meg isteni finom a még puha, frissen füstölt kolbász sütve. Érdemes kipróbálni.
A füstölt kolbász fokozatosan szárad, amikor lekerül a füstről, még egész puha, aztán ahogy a levegő éri, úgy lesz egyre keményebb, szárazabb. Akaszd fel egy szellős helyre, és meglátod, pár nap után már hasonlítani fog a boltban vásárolt füstölt kolbászra.
2016. dec. 1. 15:59
Hasznos számodra ez a válasz?
7/11 anonim válasza:
A sütni való kolbász nem is áll el sokáig, csak néhány napig, hiszen szinte teljesen nyers.
2016. dec. 1. 21:02
Hasznos számodra ez a válasz?
8/11 anonim válasza:
"A sütni való kolbász nem is áll el sokáig, csak néhány napig, hiszen szinte teljesen nyers."
ÉPPEN EZÉRT szokás füstölni! Ugyanis a füstölés tartósítja a kolbászt.
2016. dec. 1. 21:16
Hasznos számodra ez a válasz?
9/11 anonim válasza:
A sütnivaló kolbász nem alkalmas füstöléssel való tartósításra. Kevesebb sóval és kevesebb fűszerrel készül, ez mellett jóval lazábbra töltik mint a füstölni valót.
2016. dec. 3. 21:33
Hasznos számodra ez a válasz?
10/11 anonim válasza:
20 éve vágunk rendszeresen disznót, sosem töltjük másképp, pláne nem fűszerezzük másképp a kolbászt. Egyszerűen egy része nyersen marad, az került sütésre, a hurka mellé mindig csomagolunk egy kisebb szálat, a többit pedig füstöljük. Mondjuk mi egy egész éjszakát füstöljük, nem 5-6 órát. De tény, hogy a füstről lekerülve az még puha. Viszont szépen kiszikkad az idővel. Legyen szellős, hűvös helyen.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!