Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mi baja lehet a füstölt...

Mi baja lehet a füstölt kolbásznak?

Figyelt kérdés
Vettem sütni való kolbászt, a szomszéd felfüstölte, de nagyon puha és nyers (?) maradt és félek, hogy nem fog elállni sokáig. Mit csinálhatott rosszul? Mit tegyek, hogy ne romoljon meg?
2016. dec. 1. 12:06
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Hűvös, szellős helyen felakasztva szárítsd tovább. Esetleg fagyaszd le
2016. dec. 1. 12:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
44%
A "sütni való" kolbászt soha nem szokták füstölni!
2016. dec. 1. 12:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
2nagyon piha és nyers" -a füstölés tartósít, nem pedig kiszárít és megfőz
2016. dec. 1. 12:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Füstölés után hetekig kell hüvös, szellös helyen száritani, mire jó lesz.

Ha rendesen megfüstölték, akkor nem romlik meg.

A lefagyasztás meg igen rossz ötlet, utána nem ehetö a kolbász, csak fözésre használható.

2016. dec. 1. 12:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 A kérdező kommentje:
A rendesen megfüstölték mit jelent? Kb 5-6 órát füstölte.
2016. dec. 1. 13:07
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Apósom hentes volt, ő úgy csinálta, hogy a kolbász nagy részét felfüstölte, amit meg nem tett be a füstölőbe, azt sütötte meg. Nála nem volt semmi különbség a sütésre és a füstölésre szánt kolbász között. Egyébként meg isteni finom a még puha, frissen füstölt kolbász sütve. Érdemes kipróbálni.


A füstölt kolbász fokozatosan szárad, amikor lekerül a füstről, még egész puha, aztán ahogy a levegő éri, úgy lesz egyre keményebb, szárazabb. Akaszd fel egy szellős helyre, és meglátod, pár nap után már hasonlítani fog a boltban vásárolt füstölt kolbászra.

2016. dec. 1. 15:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
32%
A sütni való kolbász nem is áll el sokáig, csak néhány napig, hiszen szinte teljesen nyers.
2016. dec. 1. 21:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:

"A sütni való kolbász nem is áll el sokáig, csak néhány napig, hiszen szinte teljesen nyers."


ÉPPEN EZÉRT szokás füstölni! Ugyanis a füstölés tartósítja a kolbászt.

2016. dec. 1. 21:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
35%
A sütnivaló kolbász nem alkalmas füstöléssel való tartósításra. Kevesebb sóval és kevesebb fűszerrel készül, ez mellett jóval lazábbra töltik mint a füstölni valót.
2016. dec. 3. 21:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
20 éve vágunk rendszeresen disznót, sosem töltjük másképp, pláne nem fűszerezzük másképp a kolbászt. Egyszerűen egy része nyersen marad, az került sütésre, a hurka mellé mindig csomagolunk egy kisebb szálat, a többit pedig füstöljük. Mondjuk mi egy egész éjszakát füstöljük, nem 5-6 órát. De tény, hogy a füstről lekerülve az még puha. Viszont szépen kiszikkad az idővel. Legyen szellős, hűvös helyen.
2016. dec. 3. 22:44
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!