A füstölt kolbász, húst, szalálmit, szalonnát milyen fával füstölik fel? Tölgy, akác, bükk? Ês forgáccsal kell hogy füst legyen?
Figyelt kérdés
2015. máj. 30. 13:38
2/2 zolidobos válasza:
Tájegységenként változó. Adja magát, hogy a hegyvidéken a tölgy, a bükk dívik, míg az alföldön az akác, és ezek fűrészporai.A forgács nem szerencsés, esetleg a gyaluforgács, mert a láncfűrésszel képződött forgács olajos a laptól..
Természetesen kisüzemről, esetleg tisztességesen dolgozó nagyüzemről beszélek. Van már füstaroma, füstölő gyanta, és egyéb disznóságok...
A módszer: tüzet rakunk, majd amikor beindul fűrészporral elfojtjuk és a képződő füstöt a füstölőbe vezetjük.
Amit ne használjunk: fenyő, és egyéb gyantás fák, dió, cser, egyes gyümölcsfák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!