Füstölt hús a hűtőben?
Figyelt kérdés
Mivel enyhe volt az idő, a füstölt húsokat le kellett hozni a padlásról. A csülköt és az oldalast adagokra vágva betettük a fagyasztóba, de nem szeretnénk lefagyasztani a nagyon szép húsos szalonnánkat. Kéttenyérnyi táblákra vágva fóliába raktuk, és betettük a hűtőbe. Lehet valami baja ettől? Mert tudjuk hogy a füstölt hús eláll, és nem kell lefagyasztani, de a fóliában nem levegőzik, és tartok tőle, hogy megromlik, vagy megpenészesedik.2015. jan. 28. 18:26
1/5 anonim válasza:
Ha a pácolás, füstölés rendes akkor nem penészedik, nem romlik, csak nem lesz finom. Annyira azért nem volt meleg, hogy a padláson bajuk essék.
2/5 anonim válasza:
Mi mindeg lefagyasztjuk, semmi baja nem lesz. Nem is tudnank hol tarolni.
Viszont, ha a sima hutobe teszitek zacskoba akkor hamar bepeneszedik. Nem maga a hus, hanem a zacsko fog pebalani es azaltal bepeneszedik az egesz. Sajnos tapasztaltam, barmennyire volt is jol elkeszitve ki kellett dobni.
3/5 anonim válasza:
Így van, a fólia akár alu, akár folpack nem jó, mert nyálkás és penészes lesz benne a füstölt termék.
Ha már muszáj volt lehozni a padlásról- gondolom azért akkor hideg spájz is van- akkor ott jól eltartható.
Ha már hűtő, akkor sütőpapírba csomagolva , lazán.
4/5 anonim válasza:
Zsírpapírba tedd a hűtőbe, ha már nagyon tocsog, cseréld ki rajta, így hónapokig eltartható. Zacskóban, fóliában megpenészedik
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2015. jan. 28. 21:19
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!