Miért olyan drágák a napimenük?
Nem mindig a pénzhiány miatt főznek otthon.
Van, aki nem óhajt tömegkajáldákban hulladékot enni.
Azért az étterem nem a spárban veszi az alapanyagot hanem sokkal olcsóbban, termelőtől, nagytételben, egyébként 20-as megmondta, azért fizetsz mert így nem kell bevásárolnod, előkészítened, megfőznöd, hanem ezt megteszik neked az étteremben, te csak beülsz és megeszed, minden mást ők csinálnak, ez munkadíj, ha lejjebb akarnád vinn ia dolgozók munkadíját velük csesznél ki hogy nemhogy étterembe járni de nem-éhenhalni se lenne pénzük, az alapanyag árát úgy tudnád csökkenteni ha a termelés minden faktorát csökkentenéd, pl egy steakhez olcsóbbnak kell lenni a marha tápjának, orvosi költésgeinek, a víznek amit iszik, az istálló főtése ahol él, a szállítása, feldolgozása és ezekkel mind-mind munkabéreket kéne csökkenteni.
Ha olcsón akarok enni bemegyek a tecsóba egy csomag kenyérért, parízerért és vajért, ha jót akarok enni elmegyek egy étterembe ahol 700-ért elémvágnak egy adag rántottcsirkét sültkrumplival.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!