Miért olyan drágák a napimenük?
Figyelt kérdés
Miért nem lehet találni olyan napimenüt a neten ami 600-700 ft körül van? Tudomásom szerint egy jó adag csirkemellet rizzsel meg el lehet készíteni 400-500ftból2016. okt. 21. 14:42
1/25 anonim válasza:
LOL. Otthon is hozzájön a rezsi, a cégnél meg még a munkabér, az adó, a kiszállítás és a haszon. Kis adagot lehet találni amúgy ennyiért, én 3500 körül fizetek egy héten (egészségkonyha).
2/25 anonim válasza:
És tudomásod szerint az ételszàllító cég vagy étterem nem fizet az alkalmazottaknak, a beszállítónak, a fűtést meg a villanyszámlát meg a szállítási költségeket se meg semmit, nemhogy profitot nem termel, de anyagáron adja a kaját? :D na ne röhögtess
3/25 anonim válasza:
Mert az elkészítésének is költsége van.
4/25 anonim válasza:
Egy étteremben meg ugyanezért elkérnek 1200-at, és még házhoz sem viszik! Felháborító, milyen emberek vannak!
5/25 A kérdező kommentje:
De ha ezt tömegesen készítik el akkor a költségek eloszlanak és egy adott vevőszám elérése után már az lenne az evidens, hogy annyira levigyék az árakat, hogy a fogyasztóknak már ne érje meg otthon elkészíteni az ebédet mert szinte ugyanannyiért tud rendelni is és akkor nincs macera és jobb esetben szakértők állítják össze.
2016. okt. 21. 16:02
6/25 anonim válasza:
akármekkora tételben is készítik a kaját, van ott bőven plusz költség, és akkor nem beszéltünk arról hogy miután mindent kifizetsz, kell maradnia haszonnak is. vagy te ingyen csinálnád? mindenhol a világon drágább kifőzdében, stb helyeken enni, mint a saját otthonodban!
7/25 anonim válasza:
Kérdező, hallottál már olyan fogalomról hogy haszon? Egy ételkiszállító se azért melózik hogy te spórolj... Ha drágállod, főzz otthon. És hogy tudsz te csirkemellet meg rizst kihozni 4-500 forintból? 20 dkg csirkemell(ebből kb 12 dkg lesz készen) 400 forint, rizs szintén kb 100, áram, víz, amiben megfőzöd, olaj, fűszerek, ha nem natúr csirke hanem pl rántott, akkor zsemlemorzsa, tojás... ha te ezt kihozod nekem 400 forintból, holnaptól alkalmazlak. Nagy tételben se megoldható, és ezen még nincs a haszon...
8/25 anonim válasza:
Kérdező te még általános iskolás vagy?
Kérd meg anyut-aput, hogy magyarázzák el majd pár év múlva hogyan működik a gazdaság.
9/25 zgyzgy válasza:
Én inkább macerázok otthon, minthogy "szakértők" állítsák elő a moslékot méregdrágán.
10/25 anonim válasza:
Egy jó adag csirkemellet rizzsel el tudok készíteni 200-300 forintból is. Ez a nyersanyag ár.
Nem számoltam bele a konyhabérletet, a fűtést, a világítást, a főzés energiafelhasználását, a lábasok és serpenyők árát, a mosogató és tisztítószereket, a szakácsok, konyhalányok és a sofőr bérét, valamint az ő TB és nyugdíj járulékait, a munkaruhájukat, munka- és balesetvédelmi oktatásukat, a könyvelő díját, a dobozokat, a benzint, a gépkocsi üzemeltetését, adóját és biztosítását, valamint az iparűzési adót és az ÁFA-t.
Biztos van még, amit kifelejtettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!