Miért olyan drágák a napimenük?
#6 Ez nem igaz, csak a meleg konyhás iparágra, itthon is a konzerv ipar készételei köz elő fordul ami olcsóbb mint ha te főznéd, de környező országokban főleg van ilyen, sok országban meg a tálcás ételek olcsóbbak is lehetnek, mintha te főzted volna. Van olyan amin a salátát le kell törni perforációnál, mert az nem melegíted.
Hozzáteszem, az igazi kérdés miért olyan olcsóak legtöbbször a napi menük. Ja mert kicsi a piac, hatalmas a verseny és órási a konkurencia, és gyakran az adagok is kicsik.
#13 Nem vetted figyelembe a élelmiszerek termelés, és gyártás, és azok termelésének költségeit és támogatásait, és ezekkel kapcsolatos kölönb9ző támogatások formáit. Sőt EU-s munka erőpiaci különbségeket, előállítási hely és a piac közti szabályozások sokféleségét. Ja mit hova, és hogyan lehet szállítani. Egy holland négyszeres áron termel mondjuk burgonyát, és olcsóbb a magyar piacon mégis. Lengyel olcsóbban dolgozik egy gyárban, sőt állami támogatás is kap a cég. - SAT1 vagy SAT2 vgy PRO7 csinált is erről dokumentumfilmet, anyám érdeklődési köre.
Multik ügyesek. Amúgy anyám szerint is az egész élelmiszer termelést és előállítás más formáinak támogatását ki kellene vezetni az EU-ban. - a vicc ez nem járna áremelkedéssel, csak becsatlakozhatna a világ 2/3 Európa étkeztetésébe. És sok országot emelne ki a szegénységből.
#17 Vagy kórházi menzán például, van ahol már tűrhető az étel, van olyan is ahol jó, de sok helyen pocsék még. ;)
Ebben lefedték a teljes spektrumot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!