Miért olyan drágák a boltokban a magvak? (mogyoró, pisztácia, kesudió stb. )
Figyelt kérdés
Ahányszor venni akarok valamilyen magvat a boltban, elmegy a kedvem az egésztől, amikor meglátom, hogy a mogyoró kilós ára 1500 Ft körül van, vagy a pisztácia 2000 Ft fölött kapható... Meg az ilyen kis csomagolt magvak is 500 Ft körül vannak... Miért ilyen drágák?2012. szept. 1. 13:49
1/10 anonim válasza:
Ezen én is kiakadtam a múltkor, pláne mikor vizsgákra készültem és olvastam hogy a különféle magvak, kesudió meg ilyenek jót tesznek a gondolkodásnak meg az agynak. És erre nézem a Spar-ban hogy milyen drága :S
2/10 anonim válasza:
Én eleve nem vennék kilósat, mert ugyanolyan hamar elfogyna, mint a kicsi kiszerelés. Egyébként fogalmam sincs, felháborító, hogy ilyen sokba kerül, ennyire különleges lenne?
3/10 anonim válasza:
Ezek nem csak nálunk drágák. Van, amit nehéz begyűjteni, van, amelyik növény nagyon kényes, ráadásul az erdei mogyorón kívül nemigen terem meg nálunk semmi. Sajnos itt is érvényesül, hogy ami egészséges, az megfizethetetlen.
4/10 anonim válasza:
Nálunk ezt is irreálisan magas áron próbálják meg eladni. Durva, hogy a 20-25 dekás pisztácia ezer forint körül van, és a Lidlben a kesudió 900 forint, amit Angliában a Lidlben 1 font vagy 1 font 40 pennyért árulnak. A Tesco Angliában 1 font 20 pennyért árulja a 400 grammos sósmogyorót, az Asdaban pedig mindig vettünk 200 grammos sósmogyorót 39 pennyért!
5/10 anonim válasza:
az első osztályú pisztácia még a hazájában is drága..a nép is csak zömmel a negyedosztályút csipegeti...de azt rendesen...
most az aldiban 30 deka ezer forint,...ennyi. 2800 alatt kilóját még nem láttam.Na az olyan is volt.
az aldié és a lidlié még egész jó...korrekt csomagolásban.
6/10 anonim válasza:
Hát a többi nem tudom mért drága, de a pisztácia az csak száraz, meleg és napos környezetet szereti. Enyhén nedves talajt aminek jó a vízelvezető képessége. Arról nem is beszélve, hogy szinte kétévente van rajta termés. Van olyan, hogy az egyik évben keveset míg a másikban rendesen terem. Meg olyan is, hogy az egyik évben abszolút de nem terem, míg a másikban igen. És olyan 15- 20 év mire rendesen termőképes lesz a fa.
7/10 anonim válasza:
Minden , ami egészséges, az iszonyat drága.. sajnos ez így van, az olajos magvak meg nagyon egészségesek
8/10 anonim válasza:
Hát arról ne is beszéljünk hogy most már a kesudió , a mandula meg a pisztácia 5-6 ezer Ft/kg. Tegnap néztem egy 10 dkgs előrecsomagolt kesudió 550 Ft volt , a magvas pultnál meg 500 volt 10 dkg szóval nem nagy különbség. Pedig imádom a pisztáciát nagyon. :/
9/10 anonim válasza:
#3 Mandulát, mogyorót, diót próbálj meg venni őstermelőtől. Talán 2000/kg lenne a reális ára a diónak és a mandulának, a törökmogyoró jóval olcsóbb, de nehezen fogsz találni olyat, aki hajlandó ilyen áron eladni. Azért annyira drága az összes, mert pofátlanul nagy hasznot raknak rá a kereskedők. A kesudiót jó ha tized ennyiért veszik át valamelyik mélyszegény ázsiai országban, aztán mire ideér addigra pofátlanul magas az ára. A pisztáciával ugyanez a helyzet, csak azt annyira szétégetik gondolom a kukacok miatt, hogy gyakorlatilag ehetetlen. Egyszer hoztak nekem arab országból prémium pisztáciát, na ég és föld ahhoz képest, amit itthon kapni, azóta képtelen vagyok megenni az itthonit, pedig a kedvencem volt. A mandula meg Kaliforniából jön, állagra olyan, mint a fűrészpor, amikor a Balaton körül tele van minden mandula fával... A mogyoró sajnos nálunk nem megy semmire, a dióra bejött most a légy, ezért a termés nagy része elrohad, megfeketedik, a két mandulám idén fordult termőre, még abban reménykedek, hogy azok megerősödnek, és rendesen fognak teremni, nehéz megmondani, mert egy kicsit hideg a klíma nekik. Idén csak 10 szemet szedtem, de gondolom idővel megindulnak majd, ahogy vizet találnak. Sajnos sziklán vagyunk, és elég nehezen találnak vizet a fák. Úgy néznek ki 10 évesen, mintha kb. 5 évesek lennének, de amikor sikerül nekik, akkor 1-2 év alatt rendesen megnyúlnak. Egyelőre csak a cseresznye és a szilva, ami elindult, de majd később gondolom követi a többi is. Ha van kert mindenképp érdemes kihasználni, ha fákkal nem is, akkor legalább bokrokkal...
10/10 anonim válasza:
#5 Pisztáciából a kimértek úgy általában annyira rosszak, hogy jobb kerülni őket. Talán itthon a legjobb, amit ettem az az Aldis előre csomagolt, de az is évekkel ezelőtt volt, és épphogycsak megütötte a szintet. Piacon érdemes magyar mandulát venni, ha árulnak, vagy elmész valamilyen mag boltba, ott talán lehet kapni normálisat mindenből, de olcsónak ott sem lesz olcsó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!