Ezt szívesen enné egy nem önként fogyókúrázó?
Nos, én önként diétázom, de nagy krumpliszeretőként furán néznék rád, ha sült krumpli helyett egy kis chipsbundát adnál elém (ritkán eszem sült krumplit, jegyzem meg, nem passzol a diétámba. de ha kalóriadeficitben megoldom, nem akadályozza a fogyásom, természetesen)... Más a kettő, no. A párom is fogy, ha kell, de ő kizárólag SOK szénhidráttal tud enni, így működik.
Túl nagy a váltás, ez így nem fog menni. Más ételt nem szeret? Vagy kis sült krumpli, sok zöldség...?
A zsírban sütés jó, a zsír laktat és nincs inzulinválasza, bár nem teljesen mindegy, milyen zsír. De a zsíros étkezéshez kevés szénhidrát passzol, sok sült krumplival előnytelen. De kalóriaegyenleg kérdése a fogyás.
Plusz nem kicsit elhatározásé. Nem lehet mást lefogyasztani akarata ellenére, maximum ha az első lépést megteszi és önként bevonul egy fogyasztó intézetbe, ahol azt eszik, amit kap... Ezt nem merném, inkább a saját lassú hedonista módszeremmel csinálom. Nincs olyan, hogy mást fogyasztasz, az emberek nem így működnek.
Az még nem baj, ha zsírt, húst és édességet eszik, csak jó összetételben tegye - s persze, zöldség s ez-az sem árt. Meg kell találni az ő saját módszerét, főleg, hogy drasztikus váltásra nem hajlandó (márpedig bizonyára nem ártana. nem tipikus fogyózós étrend, brrr, de pár fontos, nagyobb változtatás). De ezt is neki kellene csinálni, róla van szó, ő tudja, mire hajlandó.
"Ezt szívesen enné egy nem önként fogyókúrázó?"
Az eddigi válaszokból is láthatod, hogy nem, emellett ebben semm - seöm önként, sem nem önkét - fogyókúrázás sincs
A húst rizslisztbe, tojásba, és összetört zabpehelybe forgasd. A zabpelyhet figyelj, hogy kellően apróra törd, vagy inkább daráld. Mellé adjál ananászos rizst. Az ananász ugye serkenti az emésztést. A végére pedig süss neki rizslisztből piskótát, ne túl édesre, vagy xillittel, és arra is rakhatsz valami gyümölcsöt. Sokat. Vagy pedig desszertnek készíts gyümölcssalátát. Ez még jobb lenne. Persze friss gyümölcsből. Teljesen oda lesz, hogy még desszert is van, pedig az is a fogyását segíti elő. Csak ne két embernyi adagot egyen. Meg utána sétálhatnátok is egyet.
Egy jó kis bableves is jó lenne. Bár azzal meg az a baj, hogy kenyeret eszik hozzá.
A rakott krumpliba is csempéssz zöldségféléket. Én speciel csináltam olyat, hogy egy ételbe, amibe én el tudtam képzelni a karfiolt, férjem pedig nem, annyira apróra vágva raktam bele, hogy észre sem lehetett venni, hogy benne van. Az ízén pedig nem rontott. Tehát ilyen praktikákat is csinálhatsz.
Ja, meg a sült krumplit próbáld meg lecserélni krumplipürére. Mondván pl, hogy te nagyon megkívántad.
Egyébként azt vettem észre, hogy egy embert úgy lehet rávenni egy étel megevésére, ha nem kínálod, épp csak előtte van. Mert magadnak csináltad.
Ez rengetegszer megtörtént a férjemnél. Eleinte próbálgattam ilyen-olyan ételeket kóstoltatni, etetni vele, aztán rájöttem, nem lehet. Eszi amit szeret. Magamnak csináltam. Aztán olyanok voltak, hogy jön a konyhából, mondván finom x kaja. Totál meglepődtem. Vagy kajáláskor szedett magának is egy keveset kóstolónak, stb...és így több ételt is megszeretett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!