Melyik a rosszabb fogyókúrázó embernek, a kenyér/zsömle, vagy tepertő?
A zsemle. A teljes kiőrlésű mióta szénhidrátszegény? Plusz gluténes is, ami sokaknak érezhetően nem jó.
A tepertővel nincs bajom, ha házi, fogyókúrához speciel ideális, ha az ember nem eszik sok szénhidrátot. Simán meg lehet enni kenyér nélkül, van, akinek magában is megy, menne nekem is, de zöldségekkel jobb :)
Bár nem szoktam tepertőt enni, egyszer fordult elő az elmúlt években.
#6: A teljes kiőrlésű lassabb szénhidrát, ennyit tudok. Nekem ízre sokkal rosszabb, amúgy pedig ugyanúgy glutén és nem enném meg. De nem azt kérdezték, hogy a teljes kiőrlésű vagy a fehérlisztes jobb, hanem a zsömle vagy a tepertő. Számomra nyilván a tepertő. Egy házi disznó húsa és zsírja, bármilyen is (ehhez nem értek, nekem finom, s elég ritkán eszem ahhoz, hogy ne számítson sokat), csak jobb lehet, mint a glutén. Bolti tepertőt megintcsak nem ennék.
Viszont a kenyértől kicsit rosszul lennék (nem vagyok különösebben érzékeny, csak amennyire egy normális test az. érzem, hogy mi esik jobban, könnyedebben, mi nem nyom le. plusz elszoktam az ilyesmiktől) és tuti nem laknék vele jól, bármilyen is. A szénhidrát sokunkat rosszul laktat, a zsír jobb.
Fogyás szempontjából is nagyságrendekkel jobbnak tűnik a tepertő (s ez volt a kérdés), feltéve persze, amit már többen írtunk, hogy nem szénhidrátdús az étrend. Zsírbontás irányába megyünk el, jobban laktat... Fogyásra jobb. Már úgy általában, mert aki nem bírja megenni kenyér nélkül, annak nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!