Kezdőoldal » Fogyókúrák » Szénhidrátszegény diéta » Ha túrót eszek az alapból jó....

Ha túrót eszek az alapból jó. És ha töpörtyűvel kísérem le?

Figyelt kérdés
Jó ez így, vagy adtam a szaharának egy pofont?

2014. nov. 14. 12:20
 1/8 anonim ***** válasza:
Le akarsz fogyni, vagy nem? A kérdésedre sztem tudod a választ.
2014. nov. 14. 12:41
 2/8 intrepid ***** válasza:
Kitűnő hízókúra, néha van itt kérdés, hogy valaki hízni szeretne, de nem tud. Neki tanácsold, egy kis kenyeret is egyen hozzá.
2014. nov. 14. 13:33
 3/8 Nevermind30 válasza:
Töpörtyűvel isteni... és egészséges is, ha mértékkel fogyasztod. Viszont a túróról tudni kell, hogy kivezeti a vizet, szóval igyál is utána.
2014. nov. 14. 14:10
 4/8 anonim ***** válasza:

Szerintem jó, mindkettőben viszonylag kevés a szénhidrát, azt hiszem.

Amúgy mennyiség kérdése.

Elég szomorú, hogy még ebben a témakörben sem tudják, hogy a zsírdús, igen szénhidrátszegény diéta mennyire jó fogyáshoz... Inkább szinte mindenki szénhidráttal akar fogyni, a legkevésbé laktató, legkevésbé szükséges és leginkább vércukornövelő makrotápanyaggal...

2014. nov. 14. 14:32
 5/8 anonim ***** válasza:
A zsírdús sem túl jó, mert a kaloriát megnöveli. Inkább fehérjedús.
2014. nov. 14. 14:47
 6/8 anonim ***** válasza:
Első vagyok, egy egykor kövér, most meg nagyjából modell testű pasi. Nem komplett, aki rossz zsírokkal akar fogyni, és a töpörtyű pont ilyen! A szénhidrát pedig kell a hormonrendszer jó működéséhez -igen, természetesen a zsírok is, a megfelelő aránmyokban-, ezért aki a ch-szegény diétáját jól akarja csinálni, legalább 2g/tskg ch-t visz be pl. zabpehelyből, de az se baj, ha többet. A szénhidrátszegény diéta amúgy szerintem nem a legjobb, én is ezzel nem tudtam lefogyni sokáig. Súlyzós edzés és intervallum futás sokkal jobb lenne zsírszegény diétával ( de a -szegény nem azt jelenti, hogy teljesen elhagyni, csak mondjuk napi 50g diót vagy tökmagot ), és természetesen multivitamin és ásványianyag tabikkal. A sok rossz zsír bevitele a lehető legrosszabb, amit egy dagi csinálhat. Én lefogytam, most tényleg baromira jól nézek ki. Ch-szegény diétával nem sikerült volna, mert nem lett volna erőm az edzésekhez, a több mozgáshoz.
2014. nov. 14. 14:52
 7/8 anonim ***** válasza:

Nem lehet elég kalóriát bevinni fehérjéből... S nekem jobb a zsír, mint a szénhidrát.

Rengeteg ember ketogénezik évtizedeken keresztül, testépít, dolgozik, élvezi a megnövekedett energiát (nem mindenkinél van ez, csak a legtöbbeknél), s olykor az is jól jön, hogy ha kimarad 1-2-3 étkezés, akkor sincs semmi.

Nekem speciel mindegy, ki mit állít, nagyságrendekkel jobban élvezem az étkezést és az életet, plusz van halvány esélyem a fogyásra, ha sok zsírt eszem és kevés szénhidrátot. Mondjuk a sok zsír konstans, sok szénhidrát mellett sem eszem keveset belőle. Ahhoz eleve túl sok zöldséget eszem, hogy kevés legyen a zsír :D Bár a nyersvegán ételeim még egész szolidak e térek, viszont azokkal nem lakom jól.

Sok tapasztalatot gyűjtöttem. Nekem nem esik jól, ha nagyon sok a szénhidrát (mondjuk 100g, bár ha ez zöldség, az még OK). Lenyom. A zsír pedig energikussá tesz, jobb, ha abból merítem az energiát. Úgyhogy számomra teljesen egyértelmű, mit kell követnem ;)

A töpörtyűről megoszlanak a vélemények, ki jónak, ki rossznak tartja. Én nem szállok bele, elég nekem a saját étkezésemhez tartozó elemekkel foglalkozni, húst és állati zsírt pedig szinte sosem eszem. De elég logikátlan számomra, hogy eme teljesen természetes táplálék annyira káros legyen - persze a mennyiség és a modern állattenyésztés bekavarhat.

2014. nov. 14. 15:05
 8/8 A kérdező kommentje:

egyelőre nem sokat mozgok. Séta sok persze, néha napján kocogok.

De az éhezést és böjtöt egészen jól bírom.

Alapvetően abban hiszek, hogy nagyjából a mennyiség fontosabb a minőségnél. Ergó a csülök sült is lehet diétás és fogyást segítő, ha 15 dekát fogyasztok belőle :)

Nyílván a minőséget a lehetőségekhez és a célhoz igazítom.

Amikor majd bedobbantok a mozgással is akkor egyértelműen a fehérje és a teljes szénhidrát fog előtérbe kerülni. De nem esik jól a mozgás, mert túl kövér vagyok még hozzá. Lemegy még 5-6 és akkor bedurvítok a következő 9-10-re :)

2014. nov. 15. 15:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!