Miket szoktatok venni annak érdekében hogy hónap végén is legyen kaja?
Egyrészt a havi kaja pénzt elosztom heti keretre, ahány hét van a következő "fizetésig"! Igyekszem tartani, vagy sikerül, vagy nem!
Az biztos, hogy amikor akciós húst találok, én is abból szoktam többet vásárolni, hogy legyen a fagyóban tartalék. Az már részlet kérdés, hogy nyersen, vagy előre főzve-sütve adagolom ki, és fagyasztom le.
Másrészt bármikor olcsón lehet pl. májat vásárolni.
És a szekrényben is mindig van száraz borsó, bab, szója tartalékban, amihez nyúlni lehet.
Krumplit, rizst, melyeket köretként bármihez elő lehet venni.
Krumplis/egyéb tésztát, tojásos nokedlit, paprikás krumplit, bablevest, + palacsintát, hasonlókat.
Hó végén a friss zöldségekből csak ami valóban olcsó, azt a pár napot, ami a következő fizetésig hátra van, ilyenekkel szoktam áthidalni.
Sosem volt még ilyen, normális keresetünk van.
Ennek ellenére a zöldséges ételek nagyon olcsóak és rizzsel, tésztával, kenyérrel, nokedlivel stb. Elég laktatóak.
Pl. Rakott brokkoli, karfiol, gombapörkölt, lecsó, ratatouille, cukkiniragu, töltött padlizsán/cukkini/paprika valamilyen körettel :) rakott krumpli, krémlevesek friss kenyérrel. A tojásos ételek pl. Zöldséges omlett is nagyon jók. Rizottó, ázsiai vagy olaszos zöldséges tészta.
"Nem szoktam főzni. Rendelünk, kész kaját veszünk, vagy étterem. Hónap végén is. Nem vagyunk gazdagok, csak be tudjuk osztani a pénzt normálisan."
Ja, de nem mindegy, hogy havi 100-at, 300-at, vagy 3 milliót kell beosztani.
Nézőpont kérdése, hogy ki a "gazdag".
Egy hajléktalanhoz képest, egy közmunkás is gazdag.
Most ezt úgy írtad (már bocsi, nem akarlak bántani), mintha a hozzászólók pl. havi 100-ból sem boldogulnának, de Ti ennyiből, étterembe jártok, mert "be tudjátok osztani" a pénzt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!