Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Őszintén; sosem éreztétek...

Őszintén; sosem éreztétek furának a húsevést? (Állatok a tányéromon)

Figyelt kérdés

Szögezzük le gyorsan:

1. Én nem vagyok vegán! :D

2. Nem egy vegán - húsevő vitát akarok gerjeszteni! Abból van már elég szerintem.

És tudom, hogy húst enni kell, fogazatunk alapján mindenevők vagyunk.

De tegyétek a kezeteket a szívetekre: Sosem gondoltatok bele, hogy de fura, hogy egy másik szemmel, szájjal, aggyal, stb összetett idegrendszerrel rendelkező önálló helyváltoztatásra képes élőlényt legyilkolnak és gyakorlatilag az izmait, zsírszövetét és belsőszerveit (amikhez hasonló nekünk is van) a szánka vesszük és esszük?

Gyakorlatilag hullazabálók vagyunk, nem? :D

2016. ápr. 30. 16:03
1 2 3 4 5 6
 11/57 anonim ***** válasza:
35%
Hogy lehet lepontozni egy szubjektív érzésen alapuló választ? Akárkiét.
2016. ápr. 30. 19:48
 12/57 anonim ***** válasza:
77%

"önálló helyváltoztatásra képes élőlényt"

Hű ha apám te aztán bámulatosan rátapintottál a legfontosabb tényezőre. Gyakorlatilag minden élőlény képes az önálló helyváltoztatásra a sok növény kivételével.

Véletlenül sem a legfontosabb tényezőt emelted ki a kajádnál hanem a leg értelmetlenebbet . Talán arról nem is tudsz hogy a tehén család nagyon magas szociális érzékenységgel bír azon kívül hogy képes a lábán arrébb menni.

Én az embereket küldeném vágóhídra némelyiket.

2016. ápr. 30. 20:44
 13/57 anonim ***** válasza:
69%

Valójában sok növény képes helyváltoztatásra, persze baromi lassan.

[link]

[link]

2016. ápr. 30. 21:13
 14/57 anonim ***** válasza:
16%
Nem, mert a tanyerodon nem egy egeszben sult szarvasmarha van, hanem csak egyes reszei. Illetve ha egy egeszben sult csirket eszel, akkor is siman el tudsz vonatkoztatni, mivel mar nincs ott a feje, a toll sincs rajta, az egesz allat nem ugy nez ki, mint ahogyan eloben latod.
2016. máj. 1. 10:46
 15/57 anonim ***** válasza:
72%

Őszintén, sosem. Az ember alapvetően mindenevő volt mindig is, nincs ebben fura.

De az azért túlzás, hogy húst kell enni. A mindenevőség egyik előnye, hogy bizonyos dolgok kihagyásával is összehozható egy egészséges étrend :D

2016. máj. 1. 13:20
 16/57 anonim ***** válasza:
75%
De igen, mindig is furának gondoltam, de mivel vidéken nőttem fel és rengeteg disznóvágáson vettem részt, elhitették, hogy ez természetes és hogy azért tartjuk, hogy megegyük. Aztán nemrég a saját döntésem alapján vegán lettem. Azóta sok egészségügyi problémám megoldódott.
2016. máj. 3. 12:05
 17/57 anonim ***** válasza:
66%

nekem az a furcsa, hogy ha jó az embernek a hús, képes megemészteni, és kell is, mert csak abból tud fehérjét előállítani magának (ezt mondják), akkor miért nem nyersen esszük, mint minden állat??? erre mit mondanak?

asaját belébe visszatenni típusú eszetlenségektől már régen is kiakadtam. meg a csirkehúst a saját tojásába panírozni, vagy egy kérődző állat tejéből előállított sajttal megtölteni, teljesen ésszerűtlen dolgok, csak a nyelvünknek kell. ennél nyersen fűszerezetlen húst, mint az állat? akkor való ez nekünk? csak gondolj bele?

és igen, ott vannak az évtizedekig teljesen vegán egészséges emberek.

2016. máj. 5. 12:00
 18/57 anonim ***** válasza:
44%

4-es válaszoló!

A növény, az mióta szervetlen anyag???

(palmface)

2016. máj. 5. 12:04
 19/57 anonim ***** válasza:
43%

"nekem az a furcsa, hogy ha jó az embernek a hús, képes megemészteni, és kell is, mert csak abból tud fehérjét előállítani magának (ezt mondják), akkor miért nem nyersen esszük, mint minden állat??? erre mit mondanak? "

Az ember nem tud semmiből sem fehérjét előállítani. Azt maximum megenni tudja, aminek a fő forrása a húsok, de amúgy növényekben is van, csak aránylag kevesebb.

"ennél nyersen fűszerezetlen húst, mint az állat? akkor való ez nekünk? csak gondolj bele? "

És te ennél nyers, hámozatlan, sáros krumplit? Őröletlen búzát, zabot, akármilyen gabonát, mindenféle sütés és fűszerezés nélkül? Nyers tököt? Ne hazudj!

"és igen, ott vannak az évtizedekig teljesen vegán egészséges emberek."

Igen, vannak, meg vannak évtizedekig mindenevő egészséges emberek is. Most akkor ezzel mit akartál mondani?

2016. máj. 5. 12:34
 20/57 anonim ***** válasza:

"4-es válaszoló!

A növény, az mióta szervetlen anyag??? "

Hol állítottam, hogy a növény szervetlen anyag?

Ezt írtam:

"Egyébként: mivel szervetlen tápanyagokból nem tud az ember szerveset előállítani, ezért az táplálkozás és ezzel együtt az életed is mindig ezzel együtt fog járni. Egy másik élőlényt eszel meg, azért hogy élhess. Melegvérűeket, hüllőket, halakat, növényeket, gombákat, rovarokat."

Segítek, kiemelem a lényeget: mivel az ember NEM tud szervetlenből szerves anyagot előállítani, ezért mindig valamilyen másik élőlényt fogsz megenni. A növények is ilyen élőlények. (A növények például képesek szervetlenből szerveset előállítani.)

EGYÉBKÉNT:

"(palmface)"

Úgy érted, facepalm? :D Istenkém, amikor a hülye próbál okoskodni tipikus esete :D

[link]

[link]

Palm face nincs.

2016. máj. 5. 12:38
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!