Hogyan tértetek vissza a húsevésre? (Azokhoz szól a kérdésem, akik megtették) Mit éreztetek utána? Jobb most?
Én nem voltam igazi vega. Egyszerűen nem ízlett a hús, nem kívántam, ezért nem is ettem, viszont alkalmanként halat, tenger gyümölcseit azt igen.
Mikor elkezdtem újra kívánni a húst, ettem belőle.
Most sem eszem sok húst, főleg halat, tengeri herkenytűket hetente többször is. Viszont ha kívánom a husit szívesen megeszem.
Szia!
Bemásolom ide, egy másik kérdéshez írt válaszomat, amely egyben a saját történetem is. Ugyanis lehet, nekem is vissza kell térnem legalább a részleges húsevésre (hal, tojás).
Én kb. 6. éve vagyok vegetáriánus (tejet és tejterméket fogyasztok), tojást csak nagyon minimálisat (pl. süteményben), húst egyáltalán nem fogyasztok.
Sajnos egy-két hónapja azt vettem észre, hogy nagyon elkezdett hullani a hajam. Semmilyen gyulladásom nincs, tehát ez az ok kizárt.
A hajhullás miatt nagyon erősen gondolkozom azon, hogy elkezdek rendszeresen fogyasztani tojást, különböző formában (tükörtojás, hagymás tojás, tojásleves, stb.) valamint a hal fogyasztásán is.
Ha ezeket fogyasztva elmúlik a hajhullásom, akkor maradok az ún. szemi-vegán étkezésnél (tehát hal kivételével csak húst nem fogok fogyasztani).
Ha gondolod, írj privátot és beszélhetünk a témában.
Ugyanis hasonló a helyzetünk.
Én azért nem ettem húst ezelőtt mert nem tudtam biztos forrásból beserezni a húst, mivel nagyvárosban éltem. Tehát nem tudtam hogy mit evett az állat stb...
most viszont kisvárosban vagyok, és olyan helyről eszem ami tudom hogy biztos forrás. se így is kb egy hónapban egyszer, vagy kétszer eszek.
Amit ajánlok hogy ne ess át a tulsú oldalra, hogy minden nap húst zabálj, mert le fogja terhelni az emésztésedet.
ha úgy gondolod hogy kevés tápanyagot juttattál be eddig, heti egy alkalom fehér hús evése szerintem pótol mindent.
Sziasztok!
Koszonom a választ mindenkinek!
Igen visszatértem. Nem eszem sok húst, abból is főleg halat és csirkét. Kezdtem egy kis leves levével, majd szép fokozatosan magára a húsra. Eleinte borzasztó nehez volt, de nem bántam meg egyaltalan. Hihetetlen, hogy mekkora változáson ment keresztul a testem. Tónusosabb lett az izomzatom, rugalmasabb a borom, mar nem ropogok mindenhol, egészségi állapotom teljesen jó. :) biztos leszek majd vegetáriánus ujra, idősebb koromban valószínű, de ugy latszik az en szervezetem fiatalon nem tolerálja jol. Es szeretnek még gyereket, meg egeszseges lenni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!