Diót ha megtöröm nyersen, s utána szárítom ki, az baj, s ha igen, akkor miért?
Talán az vegetáriánusok tudják a legjobban erre a választ, egyébként nemtom, h hova kellett volna kiírnom. :(
Előre is köszi.
Mi héjastul szárítjuk. Nem is tudnánk mindet megtörni, az rengeteg időt vesz el. Persze 1-2 év alatt némelyik megromlik, főleg, hogy a kiinduláskor sem egészséges mind.
De ha Neked beválik, ahogy csinálod, akkor tedd úgy. Miért lenne baj?
Hát nemtom, nekem ízre ugyanolyannak tűnik, igazából arra lennék kíváncsi, h csak én vagyok ilyen hülye, vagy más is csinálja-e így. :D
Sztem egy befőttes üvegben tárolva nem romlik meg így se, legalábbis nálam sima üvegben volt tárolva lefedve, s így se lett baja egy év után se. :)
Mi úgy szoktuk, hogy héjastól tároljuk, aztán egyszer csak ránk jön és megtörünk egy csomót. Nagy hirtelen felhasználunk belőle valamennyit, a maradékot meg betesszük a fagyasztóba. Ha szükség van rá kivesszük, kienged, aztán egy kicsit megpirítjuk. Szerintem jobb mint a friss.
Mi is tároltuk zárható edényben de előbb utóbb megavasodott, fagyasztva ilyen nem fordul elő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!