Miért van az ha iszok először rosszul leszek és utána jól?
Figyelt kérdés
Pl tegnap, ittam egy pálinkát, egy pohár bort, egy pohár pezsgőt és 2 üveg cidert egy fél óra alatt egy ültő helyemben. Itt kezdtem szarul lenni és amikor felálltam egy 10 percig majd meghaltam, hányingerem volt, fájt a hasam. Amikor pedig elmúlt akkor lett az a berúgásos jó érzés. Miért leszek előtte rosszul míg a többiek nem?2014. szept. 7. 14:50
2/6 anonim válasza:
Kezdjük ott, hogy nem kellene összeinni mindent.
3/6 A kérdező kommentje:
Itt most a kevés mennyiségen volt a hangsúly, ha tiszta pálinkát iszok is ez lesz.
2014. szept. 7. 15:08
4/6 anonim válasza:
Fél óra alatt túl sok volt neked az a mennyiség, főleg hogy a cider meg a pezsgő szénsavas is. Én is ha rövid idő alatt iszok sok szénsavast szarul vagyok, fáj a hasam, ha meg mondjuk megiszok 1 óra alatt kb. 4 deci töményet akkor is szarul vagyok mikor beüt és elmúlik kb. negyed óra alatt utána meg már jó. Próbálj meg lassabban inni. Én is jó pár olyan bulin voltam ahol 1 órán megittam 3-4 deci töményet meg 2-3 sört és mindig rossz vége lett. Legközelebb ezt a mennyiséget amit leírtál próbáld meg nem fél óra alatt hanem mondjuk 1.5-2 óra alatt elfogyasztani és mozogj is meglátod hogy jobb lesz. Nem érdemes rövid idő alatt sokat vedelni hogy minél előbb berúgj, a berúgás folyamatára szánj rá legalább 2-3 órát és utána meg tartsd szinten úgy hogy óránként csak fele vagy harmad annyi alkoholt iszol mint az első órákban
5/6 anonim válasza:
fél óra alatt iszol 4 féle alkoholt akkor ne csodálkozz ha ilyen szarul leszel. HA ittál volna 4 pohár bort semmi bajod nem lett volna.
6/6 anonim válasza:
igen, itt az össze-visszaságon van a hangsúly.
illetve szerintem:
a pezsgőt tilos együtt inni bármivel is, mert tuti a fejfájás.
a bor pedig a jellege miatt nem való a "vegyes" iváshoz, a bornak kell egyfajta szertartás :)
a pálinka pedig jó ha a mosolyfakasztásért, gyógyhatásáért (gyomorrontásra) vagy étvágycsinálónak, esetleg köszöntőnek hajtják fel, de folyamatosan inni, az rövid józanságot jelent. én nem is iszom páleszt bulikon, mert akkor hamar vége lesz a napnak :)
szépen kell inni, úgy, hogy jól essen, ez a lényeg :)
a cidert meg én inkább alapból kihagynám.
ha iszol egy páleszt, akkor fél órán belül meg inkább csak üccsit' igyál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!