Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sörkiflit csináltam ma,...

Sörkiflit csináltam ma, kivettem a sütőből még nagyon puha volt utána megkeményedett. Nagyon fölbosszantott mert mindig ilyen kemény másnap is, pedig 30 percnél tovább soha sem sütöm. Mit csinálhatok rosszul?

Figyelt kérdés
2009. jan. 25. 12:44
 1/2 anonim ***** válasza:
Nekem a régi sütőm nem tudott elég hőfokra felmelegedni . Kiflit 200 fokra előmelegített sütőben jó sütni , ha beraktad vedd le 180-ra .
2009. jan. 25. 14:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim válasza:

Nekem van egy nagyon jó receptem:600gliszt, 50g élesztöt 1dl tejbe 2mokka cukoral felfuttatni.

1dl étolaj+liszt ,2tojás 1pohár kefir,ezt összegyúrjuk.

A tésztalapok lekenéséhez:150g margarin 1kk.sóval kikeverjük.

A tésztát 9 cipóra osztjuk,tányér nagyságúra nyújtjuk.3-3-3lapot egymásra rakunk ,de elöbb megkenjük a margarinnal, az utolsó lapot nem.

Vékonyra kinyujtjuk 8 felé vágjuk ,és kiflit formálunk belöle.

24db kiflit kapunk,tepsibe kelesztjük.Tojással kenjük .Tetejére izlés szerint sajt só kömény.Lehet sonkával is tölteni.

2009. jan. 25. 18:36
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!