Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Csináltam bögrés sütit és...

Csináltam bögrés sütit és kivettem felszeleteltem és hagytam picit állni de megkeményedett:S Miért? Berakjam a hűtőbe?

Figyelt kérdés
Bocsi csak elég tapasztalatlan vagyok:D
2010. márc. 27. 14:57
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Én a tepsiben hagyom kihűlni,lehet hogy túlsütötted?-megsülve a tésztának rugalmasnak kellene lennie.ZS
2010. márc. 27. 15:17
 2/11 anonim ***** válasza:
Írd le a receptet pontosan,azt is milyen sűrűségűre keverted,milyen lisztet használtál,lehet, hogy rájövünk hol a hiba.ZS
2010. márc. 27. 15:24
 3/11 A kérdező kommentje:

Hozzávalók:

4 evőkanál liszt

4 evőkanál cukor

2 evőkanál kakaó

1 tojás

3 evőkanál tej

3 evőkanál olaj vagy olvasztott vaj

3 evőkanálnyi csokidarab (kihagyható)

egy csepp vanília aroma

1 nagy bögre

Elkészítés:

Tegyük a száraz hozzávalókat a bögrébe és keverjük jól össze. Adjuk hozzá a tojást is és jól keverjük el. Öntsük hozzá a tejet és az olajat (vajat) és ismét keverjük meg. Adjuk hozzá a csokidarabokat (ha használjuk) és a vaníliát és ismét keverjük meg. Tegyük a bögrét a mikróhullámú sütőbe és kapcsoljuk be 3 percre 1000 watton (magas fokozaton). A sütemény felemelkedik a bögre széléig, de ne aggódjunk! Hagyjuk kissé kihűlni és helyezzük kistányérra.

2010. márc. 27. 15:37
 4/11 anonim ***** válasza:
Nem látom a sütőport vagy a szódabikarbónát,az arányok sem teljesen jók.Én azt ajánlom ezt az adagot szárítsd ki teljesen,majd daráld le,kókuszdióalapnak nagyon jó lessz.Ha gondolod leírom azt a bögrés sütit amit én sütök,mindíg jó,rugalmas,torta alapnak is használom,hamar kész.ZS
2010. márc. 27. 15:54
 5/11 anonim ***** válasza:
Általában amit mikróban sütsz, megkeményedik, ha kiveszed. Legyen az egy szál krumpli, bögrés süti, húsdarab vagy virsli.
2010. márc. 27. 15:55
 6/11 A kérdező kommentje:

Kedves 15:54 köszönöm:)

Leírnád nekem?

2010. márc. 27. 15:56
 7/11 anonim ***** válasza:
engem is érdekelne mert az enyém is kemény lesz amint kihűl :(
2010. márc. 27. 16:02
 8/11 anonim ***** válasza:

Ezek a mikrós bögrés sütik azért vannak kitalálva,ha az ember gyorsan/hirtelen szeretne enni valami édességet,tehát akkor abban a pillanatban. Nem pedig arra valók, hogy megmikrózod 3 perc alatt délben és azt mondjuk az esti vacsihoz tálalod...szóval ezeknél ne várd meg míg kihűl akkor csináld amikor el akarod fogyasztani.Oksza?:)

A hozzávalók vége pedig lemaradt? Egy bögre... mi a vége?

Szerintem a másik válaszoló is a sütőben süthető receptre gondolt,mint bögrés süti,vagy nem? Mert azokba télleg kell sütőpor,ebbe nem feltétlenül ezek szerint.

2010. márc. 27. 16:14
 9/11 anonim ***** válasza:
bögrés süti:2 bögre rétesliszt,1/2 b.cukor,1/2 b.olaj,2db tojás,1/2cs sütőpor v.szódabikarbóna,só,1 kefír,vagy 1/2 b.tej.Ezeket az alapanyagokat jól ki kell dolgozni,úgy hogy önthető legyen,közepes tepsire elég,vagy két tortaformához.Sütési ideje közepes tűzön kb 20 p.-de figyelni kell.A tepsiben hagyom kihűlni,én utánna is benne hagyom,csak annyit szeletelek amennyi éppen kell.Ha marad a tányéron azt letakarom.Rugalmas,finom süti,már jó régen kaptam a receptet egy nénitől.De ez csak az alapsüti,ebből lehet készíteni-kakaós,csokoládés,mákos,diós,gyümölcsöset is.Ha érdekel leírom.Jól dolgozd ki a tésztát,attól lessz könnyű és rugalmas sütés után.ZS
2010. márc. 27. 16:26
 10/11 anonim ***** válasza:
Ha van otthon tűzhely nem érdemes a mikróval próbálkozni,amig a hozzávalókat kikevered a sütő is bemelegszik,nagyon hamar kész van,azonkívül marad későbre is.ZS
2010. márc. 27. 16:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!