Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mit tudnék enni?

Mit tudnék enni?

Figyelt kérdés
Gyulladásban van bal felöl a fogam és feldagadt a nyakam az állcsontom alatt.. Nagyon fáj a nyelés és rágni sem birok. Voltam orvosnál aki kiírt orvosságot és ha elmúllik a gyulladás kiveszem a fogam. De addig is mit tudnék enni? Két napja alig ettem valamit és nagyon éhes vagyok.

2016. ápr. 10. 10:10
 1/9 anonim ***** válasza:

Gondolom mindenki mást fog írni, de nekem a házilag készült krémleves jutott az eszembe bármilyen zöldségből, amit kedvelsz. Brokkoli-, zeller-, medvehagyma-, hagyma-, céklakrémleves.

Én húsleves léből készítem, ha épp van, szóval első körben készíthetnél húslevest. A maradékból krémlevest a felsorolt zöldségek valamelyikéből. Mindegyiknek jó alap. Ha nincs húslevesem, akkor leveskockát szoktam bele tenni. mindegyik esetben teszek bele egy kevés krumplit. Egy vagy két szemet, attól függ mekkora. Felkockázom, puhára főzöm a húslében, és utána mehet bele a zöldség és a fűszerek ízlés szerint. A végén botturmixszal pépesítem. Azért ajánlom, mert nagyon tápláló és laktató is lehet, ha egy kis sajtot is reszelsz bele, ami megolvad a forró levesben, és könnyen csúszik.

Ezen kívül a kefirt tudom még ajánlani. Igaz kicsit híg lesz a székleted, de hát valamit enni kell. Kitartást kívánok!

2016. ápr. 10. 10:30
 2/9 anonim ***** válasza:
Feltétlen valami pépeset egyél. Tejet, tejterméket ilyenkor vagy kerülni kell, vagy alaposan fel kell forralni a tejet, mivel az nagyon jó táptalaj a kórokozóknak, azaz ha krémlevest készítesz például tejszínnel, akkor a tejszínt ne csak a végén add hozzá, ahogy normál esetben szoktuk, hanem forrald vagy 5-10 percig.
2016. ápr. 10. 10:48
 3/9 anonim ***** válasza:
De el is hanyagolható a tejszín a krémlevesbe, főleg ha elég sűrű, finom ízű és kellemes fűszerezésű. Nem sok értelme van. Én pl. a férjem miatt kihagyom, mert megy tőle a hasa. Helyette vajon dobom fel a hagymát, ami lágyítja, a krumpli is a lágyabb ízért kell, és a keményítő miatt. A tejszín végül is tök fölösleges.
2016. ápr. 10. 11:12
 4/9 anonim ***** válasza:

A krémlevesek nagyon jó ötlet :) Pl. burgonyakrémleves, brokkolikrémleves, fokhagymakrémleves, répakrémleves, stb :) Laktató is,nálam gyakran előfordul hogy csak levest eszek, másodikat nem.

Egyéb pürés ételeket pl. krumpli vagy más zöldségpüré, polenta, tejbegríz, nagyon puhára főzött rizottó,stb.

2016. ápr. 10. 11:17
 5/9 anonim ***** válasza:

Jó az a húslé, ha megdúsítod apróra zúzott csirke-májjal, főtt tojás sárgájával, és a húslével együtt megiszod. Nagyon tápláló.

Mézet nyalni = sok a táperő benne, ill. erősíti a szervezet immunrendszerét, segít leküzdeni a gyulladást.

És a vitaminokat házilag préselt gyümölcslevekből tudod pohárból inni.

2016. ápr. 10. 11:37
 6/9 anonim ***** válasza:
Mindenképp a húslevessel kezdj, mert a levesén kívül a benne főtt sárgarépát, karalábét, krumplit összetöröd villával és úgy már két fogádos ebéded van
2016. ápr. 10. 11:52
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek
2016. ápr. 10. 12:09
 8/9 anonim ***** válasza:

Sok ételt lehet pépesíteni, a krémleves tényleg jó ötlet, de (akár diós-zabos, kókusztejes, bár én csak minimális vizet használok, de úgy nem mindenkit laktat) gyümölcsturmixoktól tojástejig sokmindent lehet inni...

Én simán elnyalnék egy vajat is, de ez nem mindenkinek passzol :D Nem baj, a levesbe annyi zsírt teszel, amennyit akarsz. Vannak lehetőségek.

2016. ápr. 10. 12:13
 9/9 anonim ***** válasza:
S persze a lágytojás is iható. Legalábbis amennyire lágyan én csinálom, úgy igen. De a szilárdabbon is segít egy mixer.
2016. ápr. 10. 12:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!