Mit tudnék enni?
Gondolom mindenki mást fog írni, de nekem a házilag készült krémleves jutott az eszembe bármilyen zöldségből, amit kedvelsz. Brokkoli-, zeller-, medvehagyma-, hagyma-, céklakrémleves.
Én húsleves léből készítem, ha épp van, szóval első körben készíthetnél húslevest. A maradékból krémlevest a felsorolt zöldségek valamelyikéből. Mindegyiknek jó alap. Ha nincs húslevesem, akkor leveskockát szoktam bele tenni. mindegyik esetben teszek bele egy kevés krumplit. Egy vagy két szemet, attól függ mekkora. Felkockázom, puhára főzöm a húslében, és utána mehet bele a zöldség és a fűszerek ízlés szerint. A végén botturmixszal pépesítem. Azért ajánlom, mert nagyon tápláló és laktató is lehet, ha egy kis sajtot is reszelsz bele, ami megolvad a forró levesben, és könnyen csúszik.
Ezen kívül a kefirt tudom még ajánlani. Igaz kicsit híg lesz a székleted, de hát valamit enni kell. Kitartást kívánok!
A krémlevesek nagyon jó ötlet :) Pl. burgonyakrémleves, brokkolikrémleves, fokhagymakrémleves, répakrémleves, stb :) Laktató is,nálam gyakran előfordul hogy csak levest eszek, másodikat nem.
Egyéb pürés ételeket pl. krumpli vagy más zöldségpüré, polenta, tejbegríz, nagyon puhára főzött rizottó,stb.
Jó az a húslé, ha megdúsítod apróra zúzott csirke-májjal, főtt tojás sárgájával, és a húslével együtt megiszod. Nagyon tápláló.
Mézet nyalni = sok a táperő benne, ill. erősíti a szervezet immunrendszerét, segít leküzdeni a gyulladást.
És a vitaminokat házilag préselt gyümölcslevekből tudod pohárból inni.
Sok ételt lehet pépesíteni, a krémleves tényleg jó ötlet, de (akár diós-zabos, kókusztejes, bár én csak minimális vizet használok, de úgy nem mindenkit laktat) gyümölcsturmixoktól tojástejig sokmindent lehet inni...
Én simán elnyalnék egy vajat is, de ez nem mindenkinek passzol :D Nem baj, a levesbe annyi zsírt teszel, amennyit akarsz. Vannak lehetőségek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!