Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Ti mit visztek enni suliba,...

Ti mit visztek enni suliba, munkába? Légyszi, valami ötletet!

Figyelt kérdés

Egyetemre járok, és valami tanácsot szeretnék, hogy mit vigyek egész napra enni mert a péksütiket már nagyon unom.

Minden ötletet szívesen látok!

2016. jan. 30. 21:00
 1/6 anonim ***** válasza:
76%
A munkahelyemen van hűtő és mikró, így mindenféle főtt kaját viszek.
2016. jan. 30. 21:03
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Szendvicsek a legegyszerűbbek. Különféle felvágottakkal, zöldségekkel, zöldségkrémekkel. Körözöttel, vajkrémmel, kenőmájassal bármivel meglehet őket tölteni.

Ha egésznap bent kell lennem, és arra nincs elég időm, hogy haza menjek enni, viszont van némi szünetem akkor a menzán veszek valamit. Nálunk 650ft egy kis menü, van benne egy kisadag leves és egy kisadag második.

Majdnem ugyanott vagyok mintha vennék 25 deka fornettit.

2016. jan. 30. 21:31
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Szoktam vinni főtt kaját is, főleg olyanokat, amit hidegen is szívesen megeszek: zöldséges rizs, fasírt, rakott krumpli, van egy nagyon kedves indiai lencsés egytálételem...

aztán rakhatsz meglepő dolgokat szendvicsbe: tojást, rántott hús vagy sült zöldségeket, csinálhatsz kenőkrémeket zöldségből vagy házi májkrémet

vihetsz gyümölcsöt feldarabolva, gyümölcssalátát vagy smoothiet (gyümölcsturmix, lehet kapni készen, vagy csinálhatsz magadnak)

mártogatós zöldséggel, joghurt és kifli/kalács, diákcsemege és puding, házi sütemények, tortillába töltött zöldségek, hús, sajt, ami tetszik...

2016. jan. 30. 22:13
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

A péksüteményeket eleve messziről elkerülöm, max. teljes kiőrlésű, magvas zsemlét szoktam vinni - azt is otthon sütöm.

Ebből szendvicset, vagy wrapet is szotkam készíteni (nyilván nem zsemléből)

- avokádó-citromlé-mozzaerlla-saláta

- aszalt paradicsom-olajbogyó-sajt

- uborka-túrókrém

- alma/körte-kecskesajt/camembert/brie-dió

- paradicsom-bazsalikom-mozzarella

- feta-paprika

- tükörtojás vagy rántotta

Salátákat szoktam vinni, változatosan, rukkola, madárbegy, stb., sok zöldséggel-gyümölcsel joghurtos, olajos (hidegen sajtolt magolajak), vagy balzsamecetes öntettel, néha knäckebröd mellé (és hidd el, egy nagy adag salátától igenis jóllaksz 3-4 órára:)

Illetve vihetsz esetleg fasírtot vagy zöldségfasírtot is magaddal valamilyen kisebb salátával, mártással.

Ha van időm, sushit szoktam venni, azt nagyon szeretem. Illetve készítek gyakran zöldséges tekercseket, amik hidegen is finomak - paradicsomos padlizsántekercs, citromos-mascarponés cukkini-vagy uborkatekercs, stb.

Illetve nekünk van lehetőségünk melegíteni, így krémleveseket, egyéb főtt vagy sült ételeket szoktam vinni, ált. egytálételeket, amik melegítve is finomak, pl. zöldséges curry, stb.

2016. jan. 31. 11:46
 5/6 anonim ***** válasza:
Én szendvicset szoktam csinálni. Van a munkahelyemen mikró és hűtő is de annyi ember van egy mikróra hogy inkább nem is viszek melegítendő kaját mert nem férek oda. Nagy ritkán ha marad az előző napi főtt ebédből vagy vacsiból és épp nincs itthon kenyér vagy kifli amiból szendvicset csinálhatnék, akkor abból viszek. Carbonara spagettit, bolognait, rántott pulykamellett sültkrumplival, ilyesmi.
2016. jan. 31. 13:53
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Általában zöldség salátát. Nyári időszakban a gyümölcs. Szoktam csomagos puffasztott rizs szeleteket is vinni. Natúr joghurt valamilyen gyümölccsel. Sült csirkemell csíkokat zöldség körettel vagy natúr rizzsel.

Reggel otthon reggelizem így csak az ebédemet kell a munkahelyen megoldani. Reggelire szoktam enni müzlit, pirítóst, tükörtojást, joghurtot, melegszendvicset.

2016. febr. 7. 16:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!