Mi a különbség a tej, a tejszín és a kávétejszín között?
A tejszín a tej zsírosabb komponense. Nem tudom, pontosan hogyan választják szét manapság, régen talán az alapján tudták, hogy a tejszín kivált a tej tetején. Innen is ered a neve (gondolom).
A habtejszín magasabb zsírtartalmú, esetleg cukrozzák. A főzőtejszín alacsonyabb zsírtartalmú (de ebből is van többféle), hozzáadott keményítőt, ilyesmit tartalmazhat. A kávétejszínnek nem tudom, mennyi a zsírtartalma, de a fő jellemzője inkább a kis adagonkénti csomagolás.
Az első csak részben állít igazat.
A tej ugye az, amit alapjáraton fejünk.
A tej színére kiülő zsíros réteg a tejszín (mai névvel "habtejszín"), ennek min. 30%-os a zsírtartalma és emiatt habbá verhető. A tejszín és a habtejszín egy és ugyanaz.
A főzőtejszín egy ipari hulladék. A tejipari maradékokból állítják elő, stabilizátorok és tartósítók hozzáadásával, 10-20%-os a zsírtartalma, habbá nem verhető, sűrítésre is csak bizonyos fokig alkalmas (nem lesz tőle túl sűrű semmi). Gyakorlatilag újrafeldolgozott hulladék.
A kávétejszín 10%-os zsírtartalmú, szintén ipari hulladék jellegű készítmény, kukoricasziruppal, tejszármazékokkal, stabilizátorokkal, hidrogénezett növényi zsírokkal felspékelt szörny. Általában hozzáadott cukrot is tartalmaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!