Miért nem lehet melegen a hűtőbe tenni az ételt?
1. mert felmelegíti a hűtőt (nem jelentősen persze)
2. mert a lecsapódó pára jéggé fagy a hűtőben (a hidegebb részein, pl. hátulja) vagy pedig vízként folydogál majd az alján ami nem valami gusztusos vagy előnyös
Én úgy tanultam, hogy minden ételt lefedve, ill. csomagolva rakunk bele, hogy egyik a másiknak az illatát ne vegye át.
Márpedig ha nem hűlt meg teljesen és befedve rakod be, akkor a hideg miatt a kajából lecsapódó hideg pára visszacsöpög a kajába, ezáltal könnyen besavanyodik a kaja, ...
... ha mégis kénytelen vagyok langyosan berakni valami miatt, akkor pedig addig nem borítom be az edényt, amíg valóban teljesen ki nem hűlt...
Ma már kaphatók olyan hűtők, amibe az akár forró ételt is be lehet tenni. Hogy milyen elv alapján működik így, sajna nem tudom, és is mindig lehűtve teszem be az ételt, dobozolva.
Én is csak azt tudom, hogy a forró kicsapódó pára, jéggé alakul, és nem győzné az ember kiolvasztani a hűtőjét.
Nekem 2 éves hűtőm van,( az előző is 20 évet szolgált,)de az új sem rendelkezik ezzel az érdekes funkcióval.
Amúgy a műszaki reklámújságokban olvastam erről az új funkcióról. Persze ára is van...:/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!