Miután megfőztétek az ebédet, vacsorát, - mivel melegen nem lehet a hűtőbe tenni ételt - milyen módszerrel hűtitek le ebbe a nagy melegbe az ételt, hogy mielőbb a hűtőbe kerüljön a hidegre?
Figyelt kérdés
2012. júl. 7. 17:02
1/8 anonim válasza:
Hideg vízbe teszem a lábast (eseteleg a kádba) és cserélgetem a vizet az edény alatt. nagyon hamar lehül így
2/8 anonim válasza:
mosogatóba hideg vizet engedek és néhány jégkockát beleteszek:D
és a lábast amibe főztem beleteszem a vízbe
3/8 anonim válasza:
Én is a mosogatóba állítom hideg vízbe, és teszek mellé egy jégakkut. nagyon hamar lehűl, és mehet a hűtőbe.
4/8 anonim válasza:
Én mindig átrakom a maradékot kisebb edénybe. Ilyenkor ha több marad mint 1 evés, akkor adagonként külön-külön edénybe rakom, mert a kevesebb, hamarabb hűl. Mosogatóba hideg vízbe elfér több kislábas is!
5/8 anonim válasza:
Pont mint az előttem író.Kisebb edényekben, és én már langyosan is beteszem a hűtőben.Ha van jégkockám a hűtőben, akkor mosogatóba víz abba jégkocka, rá vagy 2 kanál só és bele az edény.Nagyon gyorsan hűl így.Ezzel a módszerrel a gyümilevest és a sütikbe való krémet is szoktam hűteni.
6/8 A kérdező kommentje:
A só miért kell a hűtő vízbe? Mi a szerepe?
2012. okt. 6. 12:02
7/8 anonim válasza:
Tudományosan nem tudom megmagyarázni, én is a neten láttam ezt a módszert, de működik az a lényeg.:) Ja igen, régen a fagyit is így készítették:A fagyinak való masszát fémedényben egy üstnyi jégkockába rakták és a jeget sózták miközben a fagyit kevergették. Olyan gyorsan megfagyott így a fagyi, hogy apró jégkristályok keletkeztek, és a fagyi krémes lett.
8/8 anonim válasza:
A jeges utat is sózzák, gyorsabban olvad a jég, így a hőleadás is felgyorsul(hat).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!