Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miután megfőztétek az ebédet,...

Miután megfőztétek az ebédet, vacsorát, - mivel melegen nem lehet a hűtőbe tenni ételt - milyen módszerrel hűtitek le ebbe a nagy melegbe az ételt, hogy mielőbb a hűtőbe kerüljön a hidegre?

Figyelt kérdés
2012. júl. 7. 17:02
 1/8 anonim válasza:
86%
Hideg vízbe teszem a lábast (eseteleg a kádba) és cserélgetem a vizet az edény alatt. nagyon hamar lehül így
2012. júl. 7. 17:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

mosogatóba hideg vizet engedek és néhány jégkockát beleteszek:D

és a lábast amibe főztem beleteszem a vízbe

2012. júl. 7. 17:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
77%
Én is a mosogatóba állítom hideg vízbe, és teszek mellé egy jégakkut. nagyon hamar lehűl, és mehet a hűtőbe.
2012. júl. 7. 17:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Én mindig átrakom a maradékot kisebb edénybe. Ilyenkor ha több marad mint 1 evés, akkor adagonként külön-külön edénybe rakom, mert a kevesebb, hamarabb hűl. Mosogatóba hideg vízbe elfér több kislábas is!
2012. júl. 7. 20:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
Pont mint az előttem író.Kisebb edényekben, és én már langyosan is beteszem a hűtőben.Ha van jégkockám a hűtőben, akkor mosogatóba víz abba jégkocka, rá vagy 2 kanál só és bele az edény.Nagyon gyorsan hűl így.Ezzel a módszerrel a gyümilevest és a sütikbe való krémet is szoktam hűteni.
2012. okt. 1. 19:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:
A só miért kell a hűtő vízbe? Mi a szerepe?
2012. okt. 6. 12:02
 7/8 anonim ***** válasza:
Tudományosan nem tudom megmagyarázni, én is a neten láttam ezt a módszert, de működik az a lényeg.:) Ja igen, régen a fagyit is így készítették:A fagyinak való masszát fémedényben egy üstnyi jégkockába rakták és a jeget sózták miközben a fagyit kevergették. Olyan gyorsan megfagyott így a fagyi, hogy apró jégkristályok keletkeztek, és a fagyi krémes lett.
2012. okt. 6. 14:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
A jeges utat is sózzák, gyorsabban olvad a jég, így a hőleadás is felgyorsul(hat).
2012. okt. 6. 16:48
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!