Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miért nem szabad melegen az...

Miért nem szabad melegen az ételt a hűtőbe tenni?

Figyelt kérdés
Az ételnek nem tesz jót vagy pedig a hűtőnek?
2014. ápr. 28. 23:29
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Felmelegíti a hűtőt. A mai hűtök már nagyon hamar visszahűlnek.
2014. ápr. 28. 23:41
 2/10 anonim válasza:
43%
A hűtőben semmi kárt nem fog tenni, másrészt meg a mennyiségtől/állagtól függ. Nagy edény levest/pörkölet azért nem tanácsos, mert a közepe nem hűl le olyan gyorsan és ennek következtében a baktériumok könnyen elszaporodhatnak.Akármi mást nyugodtan betehetsz megelen,akár forrón is.
2014. ápr. 28. 23:43
 3/10 reptoid ***** válasza:
89%

És ha nem rakja be a forró pörköltet a hűtőbe, akkor nem csak a közepében, hanem a szélében is kitenyésznek a bacik. Hát sokkal jobb, tényleg :D

Amúgy a hűtők kímélése érdekében szokták mondani, hogy ne rakj be nagy és forró dolgokat. Élelmiszerbiztonsági szempontból az a jó, ha minél hamarabb lehűtöd, ehhez pedig az a jó, ha kisebb adagokra porciózod ki. Egyébként pedig az, hogy kint hagyod-e az asztalon kihűlni, vagy kapásból berakod a hűtőbe, inkább szokás kérdése. Ha belegondolsz, régen hűtő sem volt, csak egy hűvös kamra, mégsem fostak minden második nap az emberek.

2014. ápr. 29. 00:16
 4/10 anonim ***** válasza:
Egyrészt energiatakarékosabb, ha a szobában hagyod kihűlni, másrészt a forró ételből még gyorsan párolog a víz, és a hűtőnek nem jó, ha nagyon párás lesz bent a levegő (pláne a régi hűtők jegesedtek így).
2014. ápr. 29. 07:22
 5/10 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat.akkor ez egy varosi legenda....:-)en nem tudom miert de ezt szigoruan vettem nagyon de akkor annyira megsem kell.:-)
2014. ápr. 29. 08:40
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Én max. langyosan teszem be, forrón sose, mert utálom, amikor az edényre kicsapódik a pára és csupa víz lesz, aztán csöpög a kajára.

Meg azért egy nagyobb forró edény szerintem a hűtőnek sem tesz jó, akármilyen új fajta.

2014. ápr. 29. 09:35
 7/10 anonim ***** válasza:
59%

A hűtőnek nem tesz jót.

Se a rendszerben keringő ammónia sem pedig a hűtő hátsó szigetelése nem szereti a hőmérséklet változást!

Persze kipróbálhatod többször is, ha van 70-80 ezred évente új hűtőre. :-)

2014. ápr. 29. 10:05
 8/10 anonim ***** válasza:

"A kérdező kommentje:

Koszonom a valaszokat.akkor ez egy varosi legenda....:-)en nem tudom miert de ezt szigoruan vettem nagyon de akkor annyira megsem kell.:-)"

Fura következtetésre jutottál. A (hasznos) válaszok ennek ellenkezőjét tartalmazzák, azaz nem tanácsos rögtön a hűtőbe tenni.

2014. ápr. 29. 11:50
 9/10 A kérdező kommentje:
Nem ugy ertettem:-)en eddig meg langyosan sem tettem be semmit.csak sosem tudtam miert is nem szabad?de mar megkaptam a valaszokat.:-)
2014. ápr. 29. 15:57
 10/10 anonim ***** válasza:
Langyosan nyugodtan beteheted.
2014. ápr. 29. 18:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!