Miért nem szabad melegen az ételt a hűtőbe tenni?
És ha nem rakja be a forró pörköltet a hűtőbe, akkor nem csak a közepében, hanem a szélében is kitenyésznek a bacik. Hát sokkal jobb, tényleg :D
Amúgy a hűtők kímélése érdekében szokták mondani, hogy ne rakj be nagy és forró dolgokat. Élelmiszerbiztonsági szempontból az a jó, ha minél hamarabb lehűtöd, ehhez pedig az a jó, ha kisebb adagokra porciózod ki. Egyébként pedig az, hogy kint hagyod-e az asztalon kihűlni, vagy kapásból berakod a hűtőbe, inkább szokás kérdése. Ha belegondolsz, régen hűtő sem volt, csak egy hűvös kamra, mégsem fostak minden második nap az emberek.
Én max. langyosan teszem be, forrón sose, mert utálom, amikor az edényre kicsapódik a pára és csupa víz lesz, aztán csöpög a kajára.
Meg azért egy nagyobb forró edény szerintem a hűtőnek sem tesz jó, akármilyen új fajta.
A hűtőnek nem tesz jót.
Se a rendszerben keringő ammónia sem pedig a hűtő hátsó szigetelése nem szereti a hőmérséklet változást!
Persze kipróbálhatod többször is, ha van 70-80 ezred évente új hűtőre. :-)
"A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat.akkor ez egy varosi legenda....:-)en nem tudom miert de ezt szigoruan vettem nagyon de akkor annyira megsem kell.:-)"
Fura következtetésre jutottál. A (hasznos) válaszok ennek ellenkezőjét tartalmazzák, azaz nem tanácsos rögtön a hűtőbe tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!