Miért van ez a borzasztó rossz és felesleges szokása a magyaroknak, hogy mindenhez kenyeret esznek?
Szia! az én férjem nem magyar, de még a húsleveshez is eszik kenyeret.és minden köretes húshoz, és minden főzelékhez.és imádja a pecsenyezsíros kenyeret, eszik is bőven.ennek ellenére 185 cm és 84 kg.
én:magyar, nem eszem kenyeret főtt étel mellé,néha eszem kiflit, zsömlét felvágottal. a halászlét és a lecsót is megtudom enni kenyér nélkül.ez nem egy "rossz szokás"hanem szeretem-nemszeretem kérdése.mindenkinek váljék egészségére az, amit szeret!!
A kenyér nem egészségtelen, miért lenne az?
A fogyókúra, az egészséges éledmód hihetetlenül jövedelmező üzletág. Sok ember ettől fanatizálva agresszív viselkedéssel reagál mindenre, ami eltér az ő hitétől.
Nem sok olyan élelmiszer van, amiről ki ne derült volna az elmúlt években, hogy káros, rákot és elhízást okoz. Aztán kiderült ennek az ellenkezője is.
Most divat a teljes kiőrlésű és bio termesztésű dolgokat imádni, mint a szent tehenet.
A teljes kiőrlésű lisztből készült dolgokkal az a baj, hogy rajta marad a felső réteg a búzán. A korpa. Márpedig annak az a tulajdonsága, hogy magába gyűjti a környezetéből a káros anyagokat, és meg is tatja őket.
Bizonyára láttál már az út szélén hullámzó gabonatáblát.
Az ott elhaladó autókból kijövő ólom rákerül a gabonára, és ott is marad. A korpa lekoptatásával ez távozik a lisztből, de ha teljes kiőrlésű, akkor nem.
A bio módon termelt pl. búza védtelen a kártevőkkel szemben. A fuzárium fertőzöttség az ilyen gabonákban a normál búzáénál nagyságrendekkel magasabb. Ez meddőséget, hormonzavart és más jó dolgokat képes okozni.
A fehér kenyérbe nem sok adalék kerül. Ugyanis az adalékok méregdrágák, a magyar búza pedig önmagában tökéletesen alkalmas a felhasználásra. Gyengébb években néhány malom adalékolja a lisztet, mégpedig aszkorbin-savat tesz bele. Ez nem más, mint C vitamin. Ettől se lesz baja senkinek.
Szerintem nem azért hízunk el, mert kenyeret, húst, vagy épp libatepertőt eszünk. Azért hízunk, mert rengeteg olyasmit eszünk, ami felesleges, mert cukrozott italokat iszunk, mert a szükséges táplálék többszörösét fogysztjuk unaloműzésből, vagy megszokásból, mert nem mozgunk eleget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!