Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miért van ez a borzasztó...

Miért van ez a borzasztó rossz és felesleges szokása a magyaroknak, hogy mindenhez kenyeret esznek?

Figyelt kérdés
2010. márc. 25. 09:20
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
rosszul vagyok tőle, hogy főzelékekhez tésztákhoz és egyéb köretek mellé is kenyeret esznek sokan, aztán panaszkodnak hogy elhíztak. és igenis a fehér kenyér egészségtelen.
2010. márc. 25. 09:53
 12/27 anonim ***** válasza:
89%
Te mindíg azt nézed hogy mások mit csinálnak,miért baj az neked?-nincs más gondod?ZS
2010. márc. 25. 10:00
 13/27 anonim ***** válasza:
100%
Hidd el, hogy a fehér kenyér egészségesebb mint egy özletben vásárolt "barna" esetleg "rozskenyér"..kérdezz meg egy szakértőt..aki konkrétan a kenyér sütéssel foglalkozik:))
2010. márc. 25. 10:04
 14/27 anonim ***** válasza:
100%
Először is a fehér kenyér nem egészségtelen ha nem zabálod vele tele magad.Amúgy meg miért ne ehetne az ember kenyeret valamihez ha jól esik.Nekem a nagyszüleim a dinnyét is kenyérrel eszik.Na és??Ha nekik úgy esik jól.Alapvetően nem a kenyérrel van gond hanem azzal hogy manapság az emberek el vannak lustulva.Nem igazán mozognak semmit.És ezért híznak nem pedig azért mert kenyeret esznek.
2010. márc. 25. 10:09
 15/27 anonim válasza:
Én már kb. másfél éve nem eszek fehér kenyeret. Teljes kiőrlésűt nagyon ritkán. Magyar vagyok :-)))
2010. márc. 25. 10:17
 16/27 anonim ***** válasza:
100%

Szia! az én férjem nem magyar, de még a húsleveshez is eszik kenyeret.és minden köretes húshoz, és minden főzelékhez.és imádja a pecsenyezsíros kenyeret, eszik is bőven.ennek ellenére 185 cm és 84 kg.

én:magyar, nem eszem kenyeret főtt étel mellé,néha eszem kiflit, zsömlét felvágottal. a halászlét és a lecsót is megtudom enni kenyér nélkül.ez nem egy "rossz szokás"hanem szeretem-nemszeretem kérdése.mindenkinek váljék egészségére az, amit szeret!!

2010. márc. 25. 10:48
 17/27 anonim ***** válasza:
100%

A kenyér nem egészségtelen, miért lenne az?

A fogyókúra, az egészséges éledmód hihetetlenül jövedelmező üzletág. Sok ember ettől fanatizálva agresszív viselkedéssel reagál mindenre, ami eltér az ő hitétől.

Nem sok olyan élelmiszer van, amiről ki ne derült volna az elmúlt években, hogy káros, rákot és elhízást okoz. Aztán kiderült ennek az ellenkezője is.

Most divat a teljes kiőrlésű és bio termesztésű dolgokat imádni, mint a szent tehenet.

A teljes kiőrlésű lisztből készült dolgokkal az a baj, hogy rajta marad a felső réteg a búzán. A korpa. Márpedig annak az a tulajdonsága, hogy magába gyűjti a környezetéből a káros anyagokat, és meg is tatja őket.

Bizonyára láttál már az út szélén hullámzó gabonatáblát.

Az ott elhaladó autókból kijövő ólom rákerül a gabonára, és ott is marad. A korpa lekoptatásával ez távozik a lisztből, de ha teljes kiőrlésű, akkor nem.

A bio módon termelt pl. búza védtelen a kártevőkkel szemben. A fuzárium fertőzöttség az ilyen gabonákban a normál búzáénál nagyságrendekkel magasabb. Ez meddőséget, hormonzavart és más jó dolgokat képes okozni.

A fehér kenyérbe nem sok adalék kerül. Ugyanis az adalékok méregdrágák, a magyar búza pedig önmagában tökéletesen alkalmas a felhasználásra. Gyengébb években néhány malom adalékolja a lisztet, mégpedig aszkorbin-savat tesz bele. Ez nem más, mint C vitamin. Ettől se lesz baja senkinek.

Szerintem nem azért hízunk el, mert kenyeret, húst, vagy épp libatepertőt eszünk. Azért hízunk, mert rengeteg olyasmit eszünk, ami felesleges, mert cukrozott italokat iszunk, mert a szükséges táplálék többszörösét fogysztjuk unaloműzésből, vagy megszokásból, mert nem mozgunk eleget.

2010. márc. 25. 10:55
 18/27 anonim ***** válasza:
100%
10,17 kérlek ne vedd magadra ezt a vitát.A jó kenyér igenis kell a szervezetnek,B vitamin,szelén,is van benne,,magas az energia mutatója.A mostani bolti kenyér,mindegy hogy milyen lisztből készül,elmarad a valódi kenyértől,csak 30%-a liszt a többi adalék anyag,csak a pékek tudnák megmondani mit tesznek bele,ugyanis a kenyércimkén nem tüntetik fel.Mégis-a jó kenyérre szügség van,megnyugtatja a gyomrot,felszedi a rossz savakat,tápláló.Hagyjuk meg mindenkinek a saját ízlését ahogy ő szereti a kenyeret.ZS
2010. márc. 25. 11:06
 19/27 anonim ***** válasza:
10:55-nek csillagos ötös!
2010. márc. 25. 11:33
 20/27 anonim ***** válasza:
...habár ólom már évek óta nincs a benzinben. :-)
2010. márc. 25. 14:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!