mi nem eszünk kenyeret mindenhez. a székely szaktársam viszont igen. és nem hízik. ő így szokta meg.
régen a zsíros ételeket valamivel le kellett kötni.
2010. márc. 25. 09:25
Hasznos számodra ez a válasz?
2/27 anonim válasza:
mert a magyar konyha alapvetően eredetileg zsíros ételeket
foglal magába
2010. márc. 25. 09:25
Hasznos számodra ez a válasz?
3/27 anonim válasza:
Én nem eszek, de énis hülyét kapok tőle, múltkor vendégeim voltak, sült csirke,sült tarja,krumplipüré,franciasali és savanyúság volt a menü...és kértek hozzá kenyeret:S
2010. márc. 25. 09:26
Hasznos számodra ez a válasz?
4/27 anonim válasza:
én szinte semmihez nem eszem kenyeret, inkább húsos vagyok.
2010. márc. 25. 09:26
Hasznos számodra ez a válasz?
5/27 anonim válasza:
Én azért eszek pl. mert szeretem...de ha van köret akkor nem szoktam enni
2010. márc. 25. 09:27
Hasznos számodra ez a válasz?
6/27 anonim válasza:
Ez nem csak a magyar konyhára jellemzö, hanem MINDEN tradicionális konyhára. Régebben (pár 100 éve) az embereknek nagyon fontos volt SOK és GYORSAN elérhetö kalória, mivel nehéz munkát végeztek, és kevés enivaló volt. (Ennek ellenére alig volt kövér ember, mert a bevitt kalóriákat ledolgozták.)
Nem véletlen, hogy még a miatyánkban is a "minden napi kenyerünk"-röl van szó, a házasságot úgy is nevezték, hogy "egy kenyéren élnek", az igazi barátokat "kenyeres pajtásnak" nevezték.
Idöközben az emberek sokkal kevesebbet mozognak, több élemiszert tudnak megvenni és igy a kenyér kevésbé fontos.
2010. márc. 25. 09:30
Hasznos számodra ez a válasz?
7/27 anonim válasza:
Szerintem nem szokása, hanem szokásuk (többes szám);
nincs mindenkinek ilyen szokása, csak az emberek egy részének (a mi családunkban senki nem csinál ilyet);
és azt sem értem, hogy miért nevezed borzasztó rossznak. Szerintem ez mindenkinek az ízlésén múlik, és nem szükséges minősíteni, mert másoknak nem okoz kárt.
Egyébként azt gondolom, hogy talán spórolásból, mert így könnyebb x forintból jóllakni. Én például csak menzán szoktam kenyeret enni az ebédhez, ahol túl kicsik az adagok, de ha otthon ebédelek, akkor szinte soha (kivétel talán a halászlé).
2010. márc. 25. 09:33
Hasznos számodra ez a válasz?
8/27 anonim válasza:
Naponta egyszer eszem 2-3 dkg. kenyeret, azt is piritósként. Ennyi elég is belőle.
2010. márc. 25. 09:36
Hasznos számodra ez a válasz?
9/27 anonim válasza:
Mert magyarok vagyunk.Lehet hogy nem is gondolnál arra hogy még nem is olyan régen a magyar kenyér jellegzetesen finom volt, magyar étkezési szokás alapjává vált,azonkívül sok fontos anyagot tartalmazott amire a szervezetnek szügsége van.Háború után nagy volt a szegénység,ezért még a levest is sokan kenyérrel ették,úgy jobban jól laktak.Ez aztán későbbre is megmaradt,főként az időssek,szegények között.Igaz a mostani kenyér megsem közelíti a régit,mégis én nem nevezném borzasztó szokásnak,mindenki egye azt amit szeret,és úgy ahogyan neki tetszik.Neked ez mért kérdés?ZS
2010. márc. 25. 09:38
Hasznos számodra ez a válasz?
10/27 anonim válasza:
Általában a gyerek átveszi a szülőtől az evési szokásait. A szülők, nagyszülők pedig azért ettek mindenhez kenyeret, mert szegények voltak és valamivel jól kellett lakni. Nem engedhették meg maguknak, hogy ha volt is sülthús, akkor csak úgy magában egyék. 42 éves vagyok, kiskoromban az utcában lakó idősek a dinnyét és a szőlőt is kenyérrel ették.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!