Sárgabarack Dzsem készítésekor muszáj a héját eltávolítani?
szia!
Főztél már valaha dzsemet?
A héjában van a pektin, ezt senki se hámozza le....
Nyugi, szétfő, és nem lesz a lekvárban felismerhető. Persze ez akkor érvényes, ha lekvárt főzöl, régi, hagyományos módon.
Mert ha valami újfajta dzsemfixet akarsz használni, és úgy hiszed, 10 perc alatt kész is leszel vele, akkor vedd elő a hámozót...
Amúgy: sárgabarack, és cukor. Összeöntöd, és elkezded főzni. És csak főzöd és főzöd, és főzöd....és egyszer csak kész a lekvár. Arra számíts, hogy köpköd. Nagyon. A végén tegyél rá egy kis késhegynyi szalicilt minden üvegbe. És nehogy meghámozd.
Eszembe se jutna :) Teljesen jó a héja.
Dzsemben mondjuk nem vagyok otthon, én csak simán befőzöm, minden nélkül. Forrás után 15 percet kap kuktában, félben maradnak a barackok (bár elég könnyen szétomlanak, már nyersen is félig lekvárszerűek :)) s nagyon finomak héjastul is, semmi gond nincs velük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!