Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Vasárnap mindenki húsos ételt...

Vasárnap mindenki húsos ételt főz?

Figyelt kérdés
Anyumnak be van rögzülve, hogy minden vasárnap húsnak kell lenni. Ha már nem úgy van, akkor cirkuszol. Egyelőre még vele élünk, kompromisszumot kéne kötni.

2015. júl. 5. 09:38
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
81%

Nálunk mindennap húsos étel van, mert mi azt szeretjük.

Ha te nem akrsz húst enni, főzz külön magadnak

2015. júl. 5. 11:19
 12/39 anonim válasza:
83%
Utolsó! Az a legjobb. Jó magyaros lecsó :D
2015. júl. 5. 11:20
 13/39 anonim ***** válasza:
70%

Nem. Mi havi max. egyszer főzünk húst, régebben ez évi 1 volt, a húsos étkezéseink az éttermezések voltak.

Gyermekkoromban minden vasárnap hús volt, ráadásul csirke. Hétközben nem voltak húsos ebédek, de ez a vasárnap akkora traumát okozott (na jó, nem, de nagyon meguntam s más okom is volt), hogy sok évre vega lettem :) De havi egynél több húsevés ma is zavarna. Az az egy is elhagyható lenne, de így érdekesebb és nem akármilyen húst eszem, hanem igazán finomat s persze házit, egy kivétel van, a lazac.

Ha valaki húst akar, hát egyen húst. Attól még nekem nem muszáj akkor sem, ha egy háztartásban élek vele... Kompromisszum szerintem nem kell, mindenki eszik, amit akar s megfőzi magának. Vannak elég egyszerű ételek, amikkel még sok extra meló sincs. Bár az igazi az, ha van valami közös alap, amihez mást esznek a családtagok. de nagy ízléskülönbség esetén vagy ha mindenki egytálételt akar, csak másmilyet, ez nem működik.

Mi a párommal valamelyest hasonlóan eszünk, csak ő nagyon szénhidrátosan, én pedig durván szénhidrátszegényen. Ez így könnyű, ugyanazt esszük, más körettel. De ilyesmit sokan csinálnak akkor is, ha egyikük húsosat, a másik mást akar enni, csak ott a köret közös.

2015. júl. 5. 11:36
 14/39 anonim ***** válasza:
64%

Vasárnap is ugyanúgy eszünk, mint bármelyik másik nap. Van hogy két napra készítek, és vasárnapra maradék esik.

Heti 4-5 nap van húsos kaja, de inkább kevés hússal (pl rakott étel), hússzelet (pl rántott hús) csak havi 2-3x.

Levest heti 2x főzök, de dupla adagot, ez csak ritkán húsleves, inkább különféle zöldséglevesek.

2015. júl. 5. 13:03
 15/39 anonim ***** válasza:
63%
Finom a lecsó. De hát az is csak úgy az igazi, ha egy kevéske kolbász van benne!!! És gyakorlatilag az is hús!
2015. júl. 5. 15:06
 16/39 anonim ***** válasza:
52%
ühü, elvétve található benne:)
2015. júl. 5. 15:07
 17/39 anonim ***** válasza:
89%

#15: Ízlés dolga. Én soha, semmiképpen nem tennék húst a lecsóba és a paprikáskrumpliba, teljesen felesleges bele számomra, csak ronthatna rajta. A currybe illik a hús, de abba sem rakunk kb. soha, ma sincs benne :)

Ha én húst eszem, akkor simán megsütve, fél kilót, zöldséggel, vagy a rántottámban van pár deka tarja, a többi ételem nem húsos s nekem ez így kellemes. A legjobb húsokat is halálosan unnám hetente, ez van.

Sokfélék vagyunk :)

2015. júl. 5. 15:12
 18/39 anonim ***** válasza:
71%

Nagyon meglepődtem ezeken a válaszokon, mert a környezetemben ha valaki nem tud napi 3x húst enni, haldoklik:o

örülök neki, hogy azért nem minden háztartás eszik mindennap. nincs benne semmi jó az ízén kívül:)

2015. júl. 5. 15:13
 19/39 anonim ***** válasza:
60%
Én is pozitívan csalódtam a válaszokban, nálunk is gyakran szegezik az arcukba a kérdést, hogy "de hát ha nem esztek húst, akkor mit?" O.o Én meg az ilyen embereket nem értem, ők pörköltet esznek rántott hússal, vagy mi? :D
2015. júl. 5. 15:53
 20/39 anonim ***** válasza:
75%
#19: Ezt én sem értettem soha. Amikor vega lettem sok évre, mindössze heti 7 húsmentes ebédem lett 6 helyett, igazán nem tűnt valami durva változásnak :D Annyi húsmentes jó étel van. Oké, hogy valakinek csak a hús a jó, de nagyon szűklátókörűnek kell lenni ahhoz, hogy valaki a húsmentességet a salátaevéssel azonosítsa, pedig bizony van, aki megteszi, jó sokkal találkoztam már.
2015. júl. 5. 15:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!