Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Vasárnap mindenki húsos ételt...

Vasárnap mindenki húsos ételt főz?

Figyelt kérdés
Anyumnak be van rögzülve, hogy minden vasárnap húsnak kell lenni. Ha már nem úgy van, akkor cirkuszol. Egyelőre még vele élünk, kompromisszumot kéne kötni.

2015. júl. 5. 09:38
1 2 3 4
 1/39 anonim ***** válasza:
79%

Nem, nálunk pl. sosincs - a férjemen kívül senki nem fogyaszt húst, ő is 2x egy hónapban szerencsére :))

Amikor kisgyerek voltam a szüleimnél bevett szokás volt a húsleves-rántotthús-sültkrumpli szenthármas, utáltam is mint a bűnt, olyan unalmas volt. Ebből tanulva próbálok minél változatosabban főzni, hogy ugyanaz az étel kétszer még egy hónapban is ritkán fordul elő.

2015. júl. 5. 09:50
 2/39 anonim ***** válasza:
72%

Nàlunk vasárnap tényleg húsos étel van (mégha nem is a húsleves-rántotthús variáció), de az is úgy, hogy kevés (max 1 szeletnyi) hús, sok zöldség és saláta.

Viszont hét közben max egy napon van húsféle, egyébként nem.

2015. júl. 5. 09:55
 3/39 anonim ***** válasza:
77%

Tegnap 2 napra főztem: zöldbab leves, sült máj, petrezselymes karfiol-rizs, paradicsom saláta. Meglehet, hogy ma a májat ki is hagyom, max. majd estefelé csipegetek belőle.

Ez, hogy minden vasárnap hús, még a 60-80 évvel ezelőtti szokásból, életszínvonalból ered = egy héten 2x volt húsétel az asztalon: vasárnap és csütörtökön. Akkor még hűtő nem volt, és anyagilag sem engedhették meg maguknak az emberek, hogy minden napra, ha nem is sok, de legyen hús.

2015. júl. 5. 09:57
 4/39 anonim ***** válasza:
38%
Ha Vasárnap akkor húsleves! És mivel szeret a család enni így általában mindig van hús. De édesanyám mindig kétfélét főz vasárnap mindenből hogy legyen választék a családnak ne csak húsos dolog legyen az asztalon.
2015. júl. 5. 10:00
 5/39 anonim ***** válasza:
82%

Nálunk is húsos étel van, de nem a megszokott húsleves, rántott hús variáció. Mi hétvégén mindig két napra főzünk hogy vasárnap pihenő legyen és legyen időnk meglátogatni szüleimet, anyóséket, meg ha nem is látogatás de szinte minden vasárnap vagy szombaton elmegyünk valahová csavarogni.

Most is kivételesen azért vagyunk itthon mert mi tegnap voltunk közösen ünnepeltük barátom szülinapját és még 4 haverjáét mert majdnem egy napon születtek szinte. Ma nálunk az ebéd kirántott cukkini és patiszon, meg a barátom tegnap vágott le két csirkét azokat is kirántom és a holnapi ebédünk is megvan oldva. Leves az karfiol leves lesz amit a fagyasztóból veszünk ki. Nem vagyunk nagy leves imádók. Holnapra ha nem marad elég rántott dolog akkor főzök valamilyen főzeléket.

Nálunk majdnem mindig hús étel van pedig nem látszik rajtam hogy nagy evő vagyok, pedig imádom a sovány húst. A párom húst hússal, nagyon ritka nálunk amikor húsmentes ebéd van de néha kell ilyen is. Sok állatunk van barátomnak ez is a nagy hobbija az állat tartás, mivel a kertünk földminősége egyenlő a nullával, a tök féléken meg a borsón kívül más soha nem terem normálisan így inkább a nagy területet az állatokra szánjuk. Mindketten dolgozunk jó állásunk van ezért van nálunk minél több étel, de mindig változatosan főzök, sokszor 2 napra mert még csak ketten vagyunk és felesleges 2 adag miatt kicsibe főzni nagyba jobban megéri ha marad is ott a nagy fagyasztónk amit megörököltünk így ha nem is lesz időnk főzni mert barátom is szokott főzni akkor fagyasztott étel, mikró és kész az ebéd.

2015. júl. 5. 10:22
 6/39 anonim ***** válasza:
41%
Húsmentes ételt én személy szerint nem eszek. Anyósomék vasárnaponként húsmentes ételeket főznek, ha nem vagyok ott.
2015. júl. 5. 10:52
 7/39 anonim ***** válasza:
60%
nem, én pl ma édesburgonyát fogok enni pesztóval
2015. júl. 5. 11:00
 8/39 anonim ***** válasza:
70%
A szüleim vasárnaponként mindig valami húsos ételt főznek, de hét közben szinte csak húsmentes ételeket esznek. Én már külön élek, mi a párommal szintén nem vagyunk nagy húsevők. Egy héten 1-2 alkalommal van húsos étel, tök függetlenül attól, hogy milyen napra esik. Annyi nagyon jó kaja van hús nélkül, hogy nekünk nem hiányzik. Szerintem érdemes új húsmentes recepteket kipróbálni, nagyon jók vannak, akkor az ember rájön, hogy nem csak mákos tészta vagy krumplis tészta létezik.
2015. júl. 5. 11:03
 9/39 anonim ***** válasza:
7%
Csak, aki megengedheti magának.
2015. júl. 5. 11:10
 10/39 anonim ***** válasza:
89%
Én lecsót főzök
2015. júl. 5. 11:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!