Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nekem miért kell holnap...

Nekem miért kell holnap dolgoznom? Nem ugy volt hogy mindenki a családjával lehet?

Figyelt kérdés
Buszsofőr vagyok. Még csak plusz pénzt sem kapok az eddigiekhez képest.. szégyen Fidesz.. ostoba aki beveszi a dumájukat.

2015. márc. 14. 15:16
 1/7 anonim ***** válasza:
91%
Rád nem számítanak a templomban, legfeljebb a CBA-ban.
2015. márc. 14. 15:22
 2/7 anonim ***** válasza:
90%

Ez egy hülye duma, hogy a családjukkal legyenek az emberek. A bolti dolgozók töredékei a munkavállalóknak. Sokan mások meg dolgoznak vasárnap, és vannak akik eddig sem dolgoztak.

Nyilván vannak okai, hogy így döntöttek, mi csak szívunk majd vele, mert nagyobb lesz a zsúfoltság a boltokban hétfőtől - szombatig. Sokan egész egyszerűen máskor nem érnek rá, hétköznap meló után kell majd rohangálniuk. Jó, lehet mondani, példálózni, bezzeg külföld - már ahol, mert sok országban nyitva vannak a boltok vasárnap is - meg mi volt a szocializmusban. Éhen nem fogunk persze halni - hiszen akkor sem halnánk ha csak heti három napon lennének nyitva a boltok - csak kicsit megint bonyolódik az életünk. És arra sem vennék mérget - bármit is állítanak - hogy emiatt nem lesznek elbocsátások, fizetéscsökkentések a bevásárló központokban.

2015. márc. 14. 15:24
 3/7 schocko ***** válasza:
Szakszervezet, sztrájk, akkor majd lesz plusz pénz...
2015. márc. 14. 15:38
 4/7 schocko ***** válasza:
100%
Egyébként Németországban vasárnap cserél gazdát a legtöbb árú, annak ellenére, hogy zárva vannak a boltok, viszont az internet nyitva van, s az Ebay például vasárnap bonyolítja forgalmának legalább 80 %-át, de érvényes ez az Amazonra és többiekre is...én is vasárnap költök legtöbb pénzt...
2015. márc. 14. 15:42
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Itt az üzletek bezárása a cél, ez is csak azért hogy a fideszes kisboltosok járjanak jól a nagy multisok helyett, az hogy a dolgozókkal mi lesz kutyát nem érdekli. A tömegközlekedés meg mindig kell ha tetszik ha nem. Elhiszem hogy nem akarsz hétvégén dolgozni de te ugye ilyen munka körbe vagy. Én vegyi gyárban dolgozom, és nálunk is úgy van megadva a műszak beosztás hogy hétvégén is kell dolgoznunk, és otthon lehetünk helyette hétköznap, és ha nem tetszik akkor kereshetek másik munkahelyet. Sajnos nekem sem éri még meg, mert külsős cég alkalmaz sajnos és csak a minimumokat kapom meg. Annyi hogy a minimálbéren felül kapok picivel többet. De ezzel sem vagyok kifizetve igazán mert az idősebb kollégáim akik belsősök ők majdnem a dupláját viszik haza mint én. Én meg örüljek a havi 80-85 ezremnek úgy hogy hétvégén is be kell járjak, és muszáj vagyok ott dolgozni, mert más gyárakban belsősként sem kapnék sokkal többet, plusz 1-2 éven belül átvehet már a cég és ha a cég átvesz akkor akár életem végéig is dolgozhatok ott ha csak nem csinálok akkora hülyeséget hogy kivágnak miatta.

Én sem örülök ennek, de ilyen világ van, én fiatal vagyok, gyerekem még nincs, barátnőm van, de ez van.

A szüleimnek sem egyszerűbb, anyám is dolgozik hétvégente a rendőrség diszpécser irodájában. Apám meg az áramszolgáltatónál szerelő, és a hétköznapi műszakok mellett hétvégente is kell ügyeletet vállalniuk 2 hetente minimum hogy ha valahol valami gubanc van akkor egyből tudják mozgósítani őket.

A nővérem szívja ezzel a legtöbbet mert ő egy kis áruházba dolgozik és neki a vasárnapi zárás bizony nagy érvágás neki mert bukja az ezzel járópótlékokat, és így is csak 2 hetente eset neki be a vasárnap, vagy nagy ritkán akkor ha valakivel szakot cseréltek akkor dolgozott csak többet, és az neki nagyon jó pénz volt. De így ezzel a zárva tartással nagyon megszívta sajnos mert így akár 10 ezerrel is kevesebb lehet a havi bére, és hiába leszek nyitva 1 órával többet, annyit nem tudnak megkeresni hogy kárpótolja őket a vasárnapi zárva tartás, és még így is örülhetnek hogy (egyenlőre) senkit nem küldenek el onnan. Ez a része a diákoknak a legrosszabb akik az iskola mellett szeretnének egy picit dolgozni hogy legyen egy kis pénzük, és többsége csak vasárnap tud munkát vállalni ezét, de mivel nekik ez kiesik így munkájuk nem igazán lesz. És sajnos ismerek olyan családot ahol a gyereket nem kötelezik iskola mellett munkára, de ugyan akkor kénytelen vállalni mert pocsék anyagi helyzetben vannak a szülei és a kaján kívül semmi másra nem telik. Még ruhára is csak akkor ha hihetetlen jó akciót fognak ki egy turkálóba.

2015. márc. 14. 15:47
 6/7 anonim ***** válasza:

Te nem tartozol a "mindenki" csoportba. :D

(vedd viccnek)

Már nem fog járni bérpótlék vagy mi, mert vasárnap mész? Ugyanolyan nap lesz, mint egy hétfő? Szép. :S

2015. márc. 14. 15:50
 7/7 anonim ***** válasza:
59%
Fidesz egy maffiapárt, ennek a vasárnapi boltbezárásoknak a célja a CBA profitnövelése volt.
2015. márc. 14. 16:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!