Egy hónapban úgy hogy magamra főzök és nem rendelgetek kaját mennyi pénzt lehet spórolni?
Hát erre nem fog tudni neked senki érdemi választ adni.
De egy szemléletes példán keresztül bemutatom. Ha eddig 100ezer forintért rendeltél kaját, és ezután csak 30ezerért fogsz főzni, akkor 70ezer forintot tudtál megspórolni..
Ehhez megint kéne tudni, hogy mit eszel, mennyire tudsz főzni, milyenek az igényeid, stb.
Én férfi vagyok, így azt mondanám, hogy körülbelül napi 1500 Ft-ból lehet megkajálni, ha otthon főzöl. Ez egy hónapban 45 ezer. De én nem főzök krumplis tésztát, meg paprikás krumplit, meg ilyeneket. Egészen biztos vagyok benne, hogy a falusi kis háziasszonyok kihozzák egy hónapra a főzést akár 20-25 ezer forintból is (egy egész családnak). De mint mondtam, én más ételeket főzök.
én főzöm az ebédet (mondjuk spec. étrendet kell tartani). Azt hogy csak a főzés mennyibe kerül nem tudom megmondani.
Azt tudom, hogy élelmiszerekre kb 60-70ezer ft megy el egy hónapban (ketten vagyunk a férjemmel).
Ebbe a 60-70e-be benne van ugye a napi 5-szöri étkezés, és az is, ha esetleg nem otthon eszünk, vagy rendelünk pizzát.
Egyébként meg nem spórolunk a kaján, inkább vesszük meg a minőségi alapanyagokat, még ha drágábbak is, mint a rosszabbat olcsóbbért.
Attól függ mit főzöl, és mit veszel bele.
Ha rákot vagy kaviárt akarsz enni, az nem olcsó, de ha beéred az olcsó termékekkel akkor sokat lehet spórolni a kaján.
Mert mondjuk egy sima gulyáslevest megtudsz csinálni, pár száz forintból. Egy adagról beszélek, mielőtt valaki belekötne! Veszel mondjuk fél kiló combot 500 körül van, az egy embernek bőven elég egy egész hétre. Én összeszoktam vágni kockákra és maréknyi adagokban lefagyasztom, így egy adag leveshez, vagy pörkölthöz elég. Ha gulyást csinálok, veszek 1-2 répát, zöldséget, pityókát, hagymát, ha csak 1-et veszel mindegyikből az sem sokkal több 2-300 nál. Olaj sokáig elvan a szekrényben, ha csak egy kicsit használsz belőle, szóval csak egyszer veszed meg, fűszerek is vannak, víz is. Szóval egy adag húsleves simán kijön 5-600 ft-ból. Ha mást is akarsz készíteni azokat is ki lehet hozni ennyiből.
Evek ota rendelek, sem idom, sem kedvem nincsen fozni. Heti 12.000ft megy etelre es italra, de tudom, ezen lehetne javitani. (Sajnos nagyon markahu vagyok, meg ha dragabb is az altalam szeretett es megszokott termek.)
Szerintem, a fozos barataimat alapul veve, havi 35-40.000 ftbol ki lehet jonni. De ez persze nagyon egyenfuggo.
Olcso etelek...
Figyelj az akciokra! Amit alapbol nem vennel, azt akciosan se vedd meg, viszont ha epp olyan termek akcios, amirol tudod, hogy allando fogyoeszkoz, abbol erdemes feltankolni, mert hosszutavon nagyon sokat sporolsz. Mire valo a spajz es a mehuto, nem? :)
Erdemes nagytetelben fozni, ha egyedul vagy, akkor is. Nem kell hetekig ugyanazt enned, fagyaszto most is segit.
Idenyzoldsegek-idenygyumolcsok a piacrol, termeloktol.
Legvegul pedig: etelt ne dobj ki. Mindent fel lehet hasznalni valamibe!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!