Szerintetek anyagilag megéri kenyérsütőgépet venni? Lehet vele spórolni?
Ha rendszeresen esztek kenyeret, akkor igen. Kb. 100-120 Ft-ból kijön egy kiló kenyér, persze attól is függ, mit hol és mennyiért tudsz megvenni, mennyi az áram díja, stb.
Mi már a negyediket koptatjuk, szóval átlagolni tudok: napi egy sütéssel fél év alatt behozta mindegyik az árát, és 2-3 évet bírt. Nyilván a fél év után már csak hasznot termelt :)
Az élettartamuk pedig valószínűleg a használat intenzitásától függ, a családban többeknek is van, és eléggé látszik az összefüggés a család tagjainak száma (=kenyérsütés gyakorisága) és az élettartam között, pl. a nagyi tíz éve ugyanazt koptatja, igaz hogy ő csak dagasztásra használja.
Meg azért tudd meg, hogy a család vagy akik a háztartásban élnek, egyáltalán szeretik-e a házi kenyeret. A mi családunk eléggé nagyszámú család. Lelkesen megvettük a kenyérsütő gépet, és a végén kiderült, hogy csak apukám és én ettük. Én meg pár hónap után el is költöztem. A többiek vagy a megszokott kedvenc bolti pékárujukhoz ragaszkodtak vagy fogyóztak stb. Úgyhogy már csak nagy ritkán használjuk.
Ha ismersz olcsó elektronikus outletet (nem az "Elekro Outletet", mert az botrányosan drága!), ott érdemes megvenni, két barátnőm is ilyen helyen vették töredékáron a sütőgépet.
Mi a bolti kenyeret soha nem szívesen ettük. % éve sütök géppel otthon,a gyerekeimunokám is. Össze sem hasonlítható sem ízre,sem árban a bolti vacakokkal.
Igaz,nálunk senki nem akar meghalni a fehérkenyértől.
Akik nem szeretitek a kenyérsütőset, nem próbáltátok sütőben megsütni? Úgy pont olyan lesz az állaga, mint a boltié, csak kicsit kötöttebb, nem jön fel annyira.
Mi poénból szoktunk csinálni néha, nagyon mókás látvány.
Sosem írok hülyeségeket, de volt ismi akik elhíztak, nem is csoda. Mert süti állagú és normálisan étkező nem bírja megenni csak aki képes sütin élni. A sütőben sütött vacok is car.
Meg kell barátkozni, hogy ehető kenyeret csak boltban tudunk venni. Vagy vesz egy pékséget pár tömbház és azt üzemeltetik maguknak :D
Szerintem megéri, mert nem csak kenyérsütésre lehet használni.
Én sokszor úgy készítek bármilyen süteményt (pl. pogácsa, kakaós csiga, kalács, zsemle...) hogy bedobálom a hozzávalókat, a gép bedagasztja, megkeleszti és nekem csak tölteni, tepsibe tenni kell. Időt takarítok meg vele, mert addig azt csinálom, amit kell.
A kenyérre én is azt mondtam, hogy nem lehet rendeset sütni vele, amíg meg nem találtam a tökéletes receptet. És ezt a férjem mondta, aki viszonylag több kenyeret eszik. És szoktam rozsos kenyeret is sütni, szóval nem csak fehér kenyeret lehet sütni.
Elhízáshoz annyit, hogy csak ettől nem hízunk. Hiszen mindent csak mértékkel kell enni. A bolti kenyér is hizlal és nem mind jó. Ott is meg kell találni, ami ízlik az embernek. Ilyen a sk kenyér is.
Kedves kérdező, esetleg kérj kölcsön egy időre valakitől egy gépet és teszteld. Nekem is így lett gépem, hogy a családból valaki ideadta, mert nem használta. Sokáig én sem használtam, mer idő kellett, hogy ráérezzek a dologra.
Sok sikert.
A kölcsönkért kipróbálását javaslom én is, legalább egy hétre.
Mi így "úsztuk meg" egy 10 e forintos sose használt porfogó vásárlását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!