Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Megéri kenyérsütőgépet venni?

Megéri kenyérsütőgépet venni?

Figyelt kérdés
A sima fehér kenyeret nem szeretem, de szívesen csinálnék rozskenyeret, barna kenyeret. Ezek eléggé túl vannak árazva a boltban, de vajon pl. a rozsliszt is? És finom lesz?
2011. máj. 4. 23:28
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
A hozzávalókból még drágábbak, mintha a kész kenyeret veszed. Akkor van értelme, ha nagy családra készíted, ahol amúgy is naponta elfogy pár kiló kenyér.
2011. máj. 4. 23:36
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Hát, ha sima búza finomlisztből készíted, akkor olcsóbban jön ki, de úgy csak fehér kenyeret kapsz. Igaz, ez is nagyon finom.

A mindenféle kenyérsütőlisztek meg rozslisztek meg ilyenek szerintem felháborítóan drágák, annál már tényleg olcsóbb a kész kenyér.

2011. máj. 5. 09:05
 3/8 anonim ***** válasza:
Nekem van, használom is, de nemigazán való nagycsaládnak, mert ez nem nagy kenyér ami benne sül. Háát, a hozzávalók, az áramfogyasztás,.. meggondolandó. Annyi, hogy friss, forró kenyér, és tudod, hogy mi van benne. Mi ketten vagyunk, és 3 naponta sütöm, mert nem vagyunk kenyeresek.
2011. máj. 5. 09:05
 4/8 anonim ***** válasza:
Ha csak azért gondolkozol rajta, mert szereted a friss forró kenyeret, akkor a konzervkenyér egy jó megoldás :)
2011. máj. 5. 13:03
 5/8 A kérdező kommentje:
:) Hát igazából egyrészt az ára miatt voltam kíváncsi, másrészt mostanában nem vagyok oda a boltokban kapható barnakenyereknek, nem jók sajnos.
2011. máj. 5. 13:05
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem megéri, mert másra is jó, én pl. imádom a dagasztott tésztákat (pizza, pogi stb.), de dagasztani nem tudok normálisan felnőtt fejjel (kézzel) se. Szóval nekem ebben a legnagyobb segítség a kenyérsütő, hogy önálló dagasztó funkciója is van.
2011. máj. 5. 13:22
 7/8 anonim ***** válasza:

Én szeretem. Főként azért, mert tudom, mit teszek bele, és nem nyomom tele adalékokkal (pl.: kenyérhéjaromával, citopánttal stb...)

És kalácsot, és egyéb kelttésztát is készítek vele.

Üdv!

ui.: nekem 2 keverőlapátos van, abban elég nagy kenyeret tudok sütni a családnak (2 felnőtt + 2 kicsi gyerek)

2011. máj. 5. 14:09
 8/8 anonim ***** válasza:

Szerintem érdemes venni, mert nemcsak kenyereket lehet sütni vele, hanem nagyon jól kidolgozza a kelt tésztát is, és nagy segítség, hogy utána már csak megtölteni kell pl. egy kalácsot.

Én édes sütiket is készítek vele, az is finom, már lekvárt is főztem benne, tehát sokoldalúan használható.

2011. máj. 8. 21:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!