Megéri-e kenyérsütőgépet venni?
Mennyibe kerül 1 kenyér kisütése kenyérsütő géppel?
A kenyér ára már 300 Ft kilója!
Kenyérsütőgéppel mennyibe fog kerülni, fontos lenne
tudnom, nagycsalád vagyunk, napi 3 kilót fogyasztunk!
Én most kaptam egyet egy hónapja. Azóta nem vettünk kenyeret a boltban.
A mi gépünk max 750g-os kenyeret tud sütni.
Számoljunk: a 750 g-os kenyérhez kell: egy fél csomag élesztő: egy csomag nálunk 40 ft- azaz a fele 20Ft
Fél kiló liszt: mi a pennyben vettünk 69 Ft-os lisztet, azaz a fél kiló:35 Ft
Kell még hozzá másfél kévéskanál só és egy kávéskanál cukor, 250ml víz - ezek olyan kicsi adagok, hogy nem számoltam az árát. A gépen kikísérleteztük melyik a leggyorsabb és legjobb program. Ez a mi gépünkön a 2,5 órás gyors program. A gép átlag 500W-ot fogyaszt óránként, azaz 1,5KW -ot. Egy kw áram ára kb.48 Ft, azaz legyen 78Ft.
Na számoljunk: áram:78Ft
élesztő: 20Ft
liszt: 35 Ft
adjunk hozzá kb 20Ft-ot ( víz,só,cukor) nem tudom mennyi lehet
összesen:155 Ft-ból kijön egy 75 dkg-os kenyér.
Mi azóta kevesebbet is eszünk, mert sokkal sűrűbb a kenyér, jobban laktat, hiszen nincs teletömve térfogatnövelő anyagokkal. Még egészségesebb is.
Mi nagyon szeretjük.
Hát szerintem egyáltalán nem éri meg! Azt mondják,hogy praktikus,de sztem egyáltalán nem...és nem is olcsó. Én itthon sütök kenyeret,de nem géppel,hanem sima tepsibe,vagy kenyérformába.Ennyi=) a kenyérsütőbe tömör lesz és oylan furcsa:S egyáltalán ne jó.Persze kinek mi jön be.
Az én kenyér receptem fél kg liszt, 25 élesztő, langyos víz, csipet cukor.és fűszerek.Én szoktam beletenni borsot,de csináltam már sajtosat, zöldségeset és sonkásat is=) ja és úgy kell sütni,hogy egy másik tepsibe vizet kell alátenni és úgy sütni, a tetejét kicsit bevizezni a fformában és bevágdosni!
Nekem régóta van kenyérsütőgépem és nagyon szeretem, de napi három kilónyi mennyiségnél tényleg nem éri meg a gép. Nyugodtan dagaszd be kézzel, ill. a habverőd dagasztókarjával, nem olyan nagy dolog (persze az, de ezért nem éri meg egy kisebb vagyonért gépet venni), kb. 1 óra alatt szépen megkel és cipókra formázva (ha szétadagolod, a kisebb cipók gyorsabban sülnek, mintha egy nagy 3 kilóst raknál be egyben), vízzel átkenve a sütőben szépen megsülnek. Nagyon finom! És nem kell spec. lisz ehhez sem (a gépben sült kenyérhez sem kell spec. drága lisztkeverék), az olcsó simaliszttel is finom kenyér lesz.
Amíg nem volt gépem, én is kézzel készítettem a kenyeret és még most is így csinálnám, ha egyszer Karácsonyra nem kaptam volna (értsd én nem vettem volna akkor sem, ha 5 forintért adják, mert nem spórolok annyi munkát, amilyen sokba kerül a gép) :=)
Szeintem igen!
Sookkal jobban kijövünk kenyérsütővel!
Szerintem nagyon nem! Mert amikor a gép dagaszt akkor figyeld meg a villanyórát! Úgy pörög, mint amikor a mosógép centrizik vagy mikor max teljesítményen van a mikró! És ráadásul 1 órán keresztül nyalja az áramot!
Nagyon nem éri meg!!!
Köszönöm a válaszokat, ezek szerint mégis megérheti a kenyérsütőgép ! Valószínű nem a gazdaságossága miatt, hanem,
hogy finomabb kenyeret ehetnénk, sőt mivel tömörebb a kenyér, talán nem kellene 3 kg, mint a boltiból, s talán így viszont még a gazdaságosabb is lehet. Még egyszer, köszönöm szépen a különböző válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!