Szeretnék kenyérsütőgépet venni, elsősorban dagasztásra és kelesztésre használnám. Milyen a megfelelő gép, hogy ki is tudjam venni a megkelt tésztát? Ugyanolyan hólyagos lesz a tészta, mintha robotgéppel kevernéd ki?
Inkább robotgépet vegyél és hagyományos módon keleszd meg a tésztát. Nekem is van mindkettő,de a kenyérsütőt csak kenyérsütésre használom.
A kenyérsütőben más összeállítású a tészta,mint egyébként. Azonfelül oda kell figyelned,hogy mikor fejezte be az első vagy a második kelesztést.
Szerintem macerásabb,mint a robotgép és a hagyományos kelesztés.
Nekem jó tapasztalatom van a kenyérsütőgéppel való kelesztésről. Gyönyörű hólyagosra dagasztja. Van erre egy külön program. Beöntöm a gépbe a hozzávalókat, nyomok egy startot, és mikor sípol kiöntöm a kelt tésztát. Ennyi. A robotgéppel nem tudom összehasonlítani, mert azzal még nem csináltam. Nekem ilyen van: Hausmeister HM 1000
Itt egy frankó leírás róla: [link]
Én csak ajánlani tudom, nagyon szépen dagaszt és keleszt, csak annyi, hogy 1,5 óra a dagasztó program.
Már a 3. kenyérsütőmet nyűvöm 9 év alatt, tehát gondolhatod, hogy használom is! Kenyeret, kalácsot sütök benne, de dagasztásra többet használom. Készítek benne reggeli kifli tésztát, zsömle tésztát, baquette tésztát, fánk tésztát, pizza tésztát pl.
Anyukám csak azért kért kenyérsütőt, hogy dagasztásra használja, mert az izületes és a fánkot már nem tudta jól felverni. Azóta persze ezerrel süt is benne.:-)
És még egy gyakorlati dolog: inkább 1 lapátosat vegyél, mint kettőt, mert kisebb a meghibásodás esélye!
Nekem Delton és Hausmaster márkájú gépeim voltak/vannak, elégedett vagyok mindkét márkával.
utolsó vagyok
elírtam a nevét: Hausmeister
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!