Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Joghurt UHT tejből?

Joghurt UHT tejből?

Figyelt kérdés
Lehetséges UHT tejből joghurtot csinálni ha beoltom élőflórás joghurttal. A receptek mind házi tejet írnak, de előtte fel kell forralni. Ha úgyis felforralom akkor nem jó az UHT helyette?
2014. nov. 25. 18:25
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Mert egyszerűen nem alvad rendesen,(a magas hő kiölte az alvadáshoz szükséges tejsavbaktériumokat) mire a kellő állagot elérné egy nagy mennyiségű savó lesz, és egy kevés - de már büdös- alvadék.Abszolút élvezhetetlen gasztronómiai értelemben, de hát milyen értelemben gondolnánk is rá.
2014. nov. 26. 18:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/17 anonim ***** válasza:
67%
De miért kevered bele az aludttejet a joghurtos kérdésbe? Csak annyi közük van egymáshoz, hogy mindkettő tejtermék. Aludttej valóban nem lesz a bolti dobozosból, de joghurt igen, mert az erjesztés gond nélkül működik.
2014. nov. 26. 22:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/17 anonim ***** válasza:
No comment...
2014. nov. 27. 06:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/17 anonim ***** válasza:
51%

Látszik, hogy elfogytak az érvek, ha egy no commentnél többre már nem telik. :)

Tehát akkor lezárhatjuk a témát, hogy teljesen alkalmas az UHT tej joghurtnak.

2014. nov. 27. 10:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/17 anonim ***** válasza:

Nem szÍvem, nem fogytak el, de nem fárasztom tovább magam

laikusok kedvéért.Felőlem abból kutyultok joghurtot, amiből akartok.

További szép napot :D

2014. nov. 27. 10:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/17 anonim ***** válasza:

Joghurt meg az aludttej, azért tartozik egy kategóriába mert mind a kettö erjed. Az egyik néhány nap a másik néhány óra. A külömbség csak a magsabb hökezelés meg a joghurkultúra adagolása. De a procedura egy, az erjedés.

A kultúra nem csodaszer, nem csinál lehetetlenböl lehetöt, csak a fajának megfelelöen, ezesetben joghurtot, amennyiben a nyersanyag arra képes.

Itt meg kellene jegyezni valami fontossat:

A tejipar a tartósitás céljábol le kell, hogy állitson több termászeti adotságot, tulajdonságot a tejbem. Igy felhasználása le van szükítve, és nem használható mindenre mit a friss tej.

Azonkívül, a tejipar gyárthatná a tejtermékeket amik a boltok polcán menne tönkre, mert te magad sok mindent elkészítenél.

2014. nov. 27. 14:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Most vettem joghurt készítő gépet, ahol konkrétan javasolja, hogy ha nem akarjuk a tejet magunk pasztőrizálni, akkor használjunk UHT tejet. Egyetértek azzal a válaszolóval, aki alkalmasnak tartja joghurt készítésre. Minden adott ahhoz, hogy működjön a folyamat: tejcukor, tejfehérje, kultúra. Kíváncsiságból magam is ki fogom próbálni.
2015. márc. 27. 00:03
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!