Hát erre a legjobb mód hogy van ilyen gomba amit a tejbe kell tenni, és más napra joghurt lesz belőle.
2011. ápr. 20. 20:50
Hasznos számodra ez a válasz?
2/12 anonim válasza:
tegyél bele egy kanállal egy joghurtból.
ha lehet akkor ne tartósítós danone, hanem pl cserpes
2011. ápr. 20. 20:56
Hasznos számodra ez a válasz?
3/12 anonim válasza:
XD mi az a jogjóhrt?
2011. ápr. 20. 21:16
Hasznos számodra ez a válasz?
4/12 A kérdező kommentje:
elírtam bocsi
2011. ápr. 20. 21:16
5/12 t.n válasza:
én régen gombával csináltam, elég beszerezned 1 evőkanálnyit, mert amíg a tejből joghurtot csinálnak, szaporodnak is elég rendesen.:D én anno az ilyen bolero italporral ízesítettem a végén, és akkor volt banános, epres..stb joghurt. de meguntam.:)
2011. ápr. 20. 22:32
Hasznos számodra ez a válasz?
6/12 anonim válasza:
Igen joghurt lesz. De tegyél bele, eg pirinyó sót is.
2011. ápr. 20. 22:34
Hasznos számodra ez a válasz?
7/12 anonim válasza:
anyósom egy Activiát tett bele a tejbe, és így lett joghurt másnapra, harmadnapra. Én még nem próbáltam, mert nem jutunk hozzá normális tejhez, az automatás tej meg... inkább nem is beszélek róla :)
2011. ápr. 21. 05:32
Hasznos számodra ez a válasz?
8/12 doboszoli válasza:
Én kefírt szoktam gyártani(kaukázusit) a következő módon:
Két liter 2.8-as poly tejbe(zacskós, friss) elkeverek egy doboz kau.kefírt, majd szobahőfokon, többször megkeverve
állni hagyom, a kívánt sűrűség eléréséig. Ez 18-30 óra, nem tudom mitől függően. Tökéletes kefírt kapok, féláron.
Csak a fent tejből működik, (kipróbáltam többfélét, de nem jó), még háziból sem. A készített kefír újraoltásra nem alkalmas, mindig új, gyári kell hozzá.
2011. ápr. 21. 06:05
Hasznos számodra ez a válasz?
9/12 anonim válasza:
én kefír gombára öntök tejet 2 nap és megáll, nagyon finom, szénsavas lesz
2011. ápr. 21. 08:35
Hasznos számodra ez a válasz?
10/12 anonim válasza:
a tejet 40-50 °C-ra kell melegíteni(vagy visszahűteni)
4l-be teszel egy pohár joghurtot, élőflórásat, elkevered. Néhány órán át melegen tartod - langyos sütőben, vagy párnákkal jól bebugyolálva. estére vagy másnapra kész. Akkor tedd hűtőbe. Tehetsz alá lekvárt, akkor réteges joghurt.Ha tovább hagyod a melegben, erősebb lesz az íze.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!