Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Joghurt UHT tejből?

Joghurt UHT tejből?

Figyelt kérdés
Lehetséges UHT tejből joghurtot csinálni ha beoltom élőflórás joghurttal. A receptek mind házi tejet írnak, de előtte fel kell forralni. Ha úgyis felforralom akkor nem jó az UHT helyette?
2014. nov. 25. 18:25
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
56%
Jó hát!
2014. nov. 25. 18:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/17 anonim ***** válasza:
0%

Nem lesz jó a joghurtod, az uht már túlhevített, így az élőflóra sem sokat segít rajta.

Mellesleg minden joghurt élőflórás, a legmezeibb is.

Piacon vegyél termelői tejet és csak simán forrald fel, majd hűtsd vissza kb 20 fokra. utána bár beolthatod akármilyen natúr joghurttal.

2014. nov. 25. 19:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/17 A kérdező kommentje:
Mi akadályozza meg az UHT tejben a joghurt baktériumok elszaporodását?
2014. nov. 25. 19:50
 4/17 anonim ***** válasza:
70%
Működik, próbáltam. Nem is muszáj egyébként felforralni, 40 fok körülire melegíteni bőven elég.
2014. nov. 25. 20:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/17 anonim ***** válasza:
48%

Az UHT kezelés alatt a tejet felhevítik 135-155°C közé, hogy ne savanyodjon/aludjon meg.

Lehet ebböl még joghurt ha a tej nem bir megaludni?

2014. nov. 25. 21:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/17 anonim ***** válasza:
67%
El kellene végezni az általános iskolát, mert akkor az is tudná, aki most még nem, hogy a pasztőrizálás által elpusztított, a tej savanyodását okozó egysejtűek pótolhatóak, például élőflórás joghurttal.
2014. nov. 26. 05:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/17 anonim ***** válasza:
58%

Ne akard mindenáron uht tejből készíteni. A 155 fok kicsit túlzás, de a 135 az reális hőmérséklet, amin gyakorlatilag sterilizálják a tejet.

Ha már ragaszkodsz a bolti tejhez, a sima friss pasztőrözött 2,8 %-os tej, normál szobahőmérsékleten (kb 20 fok ), kiöntve rendesen megalvad.Ha ezt alvadás előtt beoltod 2,5 dl-ként 1 ek. natúr joghurttal, egyszer átkevered, hogy homogén legyen, akkor jöhet a tente baba tente.

Ami nem uht, az technológiailag mind friss pasztőrözött tej kategória, még a 21 nap szavidős ESl is.

Az uht-től nem lehet csodákat várni, házi továbbfelhasználás terén.Más előnyei vannak, amit gondolom mindenki ismer.

2014. nov. 26. 12:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/17 anonim ***** válasza:
69%

6-os

hogy te blamával kezded, az még elnézhetö, lehet az is, hogy jószándékkal szolsz hozzá. Csak nem figyeltél oda.

Az UHT tejet kérdezték nem a paszörözöttet.

Paszt. 72°C fölé van hevítve,

UHT 135°C fölé.

mellékessen:

A homogénizálás pedig az UHT folyamattal egyszerre történik. Ami meggátolja a zsír felszinre való törekvését.

2014. nov. 26. 14:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/17 anonim ***** válasza:
45%
Teljesen mindegy, a tej megalszik, ha én főzöm kuktában, ha a tejgyár, mert a tejcukor benne van, amiből sav lesz a tejsav baktériumtól, a fehérje benne van, ami a sav hatására megalvad. A többi süket duma, és unom is. Részemről befejeztem. Csókótatok mindenkit! :-D
2014. nov. 26. 16:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/17 A kérdező kommentje:
Nem akarom mindenáron UHT tejből csinálni, csak nem értem hogy miért nem lehet belőle. Az oké, hogy a magas hőmérséklet kiöli a baktériumokat a tejből, de a beoltáskor belekerülnek azok a baktériumok amik nekem kellenek. Vagy hiányzik még valami az UHT tejből ami kell a szaporodásukhoz. Mindegy hamarosan kipróbálom majd beszámolok az eredményről.
2014. nov. 26. 17:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!