Joghurt UHT tejből?
Nem lesz jó a joghurtod, az uht már túlhevített, így az élőflóra sem sokat segít rajta.
Mellesleg minden joghurt élőflórás, a legmezeibb is.
Piacon vegyél termelői tejet és csak simán forrald fel, majd hűtsd vissza kb 20 fokra. utána bár beolthatod akármilyen natúr joghurttal.
Az UHT kezelés alatt a tejet felhevítik 135-155°C közé, hogy ne savanyodjon/aludjon meg.
Lehet ebböl még joghurt ha a tej nem bir megaludni?
Ne akard mindenáron uht tejből készíteni. A 155 fok kicsit túlzás, de a 135 az reális hőmérséklet, amin gyakorlatilag sterilizálják a tejet.
Ha már ragaszkodsz a bolti tejhez, a sima friss pasztőrözött 2,8 %-os tej, normál szobahőmérsékleten (kb 20 fok ), kiöntve rendesen megalvad.Ha ezt alvadás előtt beoltod 2,5 dl-ként 1 ek. natúr joghurttal, egyszer átkevered, hogy homogén legyen, akkor jöhet a tente baba tente.
Ami nem uht, az technológiailag mind friss pasztőrözött tej kategória, még a 21 nap szavidős ESl is.
Az uht-től nem lehet csodákat várni, házi továbbfelhasználás terén.Más előnyei vannak, amit gondolom mindenki ismer.
6-os
hogy te blamával kezded, az még elnézhetö, lehet az is, hogy jószándékkal szolsz hozzá. Csak nem figyeltél oda.
Az UHT tejet kérdezték nem a paszörözöttet.
Paszt. 72°C fölé van hevítve,
UHT 135°C fölé.
mellékessen:
A homogénizálás pedig az UHT folyamattal egyszerre történik. Ami meggátolja a zsír felszinre való törekvését.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!