Paprikakrémleves: milyen levesbetét?
A segítségeteket kérném.
Paprikakrémlevesbe milyen levesbetétet lehet adni pirított kenyéren, sajton, levesgyöngyön kivül, ami valamennyire nem hétköznapos!
Elöre is köszömöm, ha segít valaki.
(És nekünk kell bele valami, amit kicsit lehet harapni.)
Rukkolasaláta pl. szerintem jól illene bele, vagy egy kevés spenótlevél.
Ezek nem harapósak, de ízben jól illenek hozzá. Harapósból pl. ropogósra sütött kolbászkarikák valami jó minőségből, vagy sonkakockák. Esetleg parmezánchips (reszelt parmezánt egy kevéske olívaolajjal keverj ki, sütőben vagy serpenyőben süsd ki). Pirított zellerszár vagy vajban aranybarnára sült hagymacsíkok. Kenyérbéllel összegyúrt gorgonzola sajt, szintén serpenyőben vagy sütőben pirítva.
Attól függ milyen fűszerezésű a leves. Remélem segítettem.
még soha nem ettem, tök jól hangzik.
füstölt sajtos krutonnal sem lehet rossz vagy grillezett paradicsomkarikákkal
Köszönöm az ötleteket!
Ez az elsö kísérletem nekem is, ezért elég bizonytalan vagyok.
ha jól sikerült, add meg majd a receptet, mert jól hangzik az ötlet.
sok sikert, jó étvágyat!
A leves igen jó lett, könnyü nyári leves, melegen, langyosan és hidegen is fogyasztható.
Sült kolbász- és sonkakockákkal, meg parmezángaluskákkal (nem mind egyszerre, mindenki választott).
A recept 4 tányér leveshez
3 db piros és 3 db sárga vagy zöld kaliforniai paprikát sütöben megsütni, müanyag zacskóban kihüteni, lehúzni a héját és a magházat kiszedni, a paprikát valamennyire feldaraboli. A kifolyó levet leszürve felfogni, 500 ml-re izzel feltölteni és félretenni.
Egy fej hagymát és két gerezd fokhagymát finomra aprítani, két lábasba szétosztani.
Mindkét lábasban 1-1 evökanál olívaolajon a hagymaféléket pirítani, a paprikákát szín szerint hozzaadni (az egyikbe a pirosat, a másikba a sárgát/zöldet), sóval, borssal izesíteni. Amikor már sülni kezd, a félretett folyadék felével felönteni és fedö alatt megfözni (kb fél óra).
A pirosat egy teáskanál pirospaprikával (lehet részben erös is), a sárgát egy teáskanál kurkumával szinezni.
A fözési idö leteltével egy-egy púpos evökanál tejfölt (magas zsírtartalmú, sürü) tenni bele, és bormixerrel pürésíteni. Ha kell esetleg 1-1 kanál cukrot adni hozzá, illetve utánízesíti.
Tálalás elött mindkettöt külön kancsóba vagy kiöntöbe tölteni és a tányérba két oldalról egyszerre lassan tölteni, így a két szín a tányér két oldalán külön lesz, ami igen szépen néz ki.
Nagyjából ilyen, mint ezen a képen a levebetét nélkül:
A parmezángaluskához 25 g lágy vajat, egy tojást, 30 g reszelt parmezánt és 50 g lisztet símára keverni (só nem kell vagy csak pici, mert a sajt erösen sós), fél órára a hütöbe tenni és utána kiskanállal lassan fövö sós vízbe kicsi galuskákat szaggatni. Ha megfött, tányérra kiszedve lehüteni. (Nem hütöben, csak szobahömérsékletre)
Mindenki közvetlen evés elött tehet magának a levesbe.
Szóval csak ajánlani tudom, mutatós, egyszerü elkészíteni és finom
nekünk tökéletes lesz, nagyon örültem, mikor megláttam a receptet :) már a könyökömön jönnek ki a 0-5 g szénhidráttartalmú levesek, ez újdonság lesz.
szoktam gazpachót is csinálni, de az nagyon más műfaj, ez közelebb áll az én ízlésemhez.
azt meg külön köszönöm, hogy lefordítottad németről a receptet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!