Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Grízgombócot készíthetem zsír...

Grízgombócot készíthetem zsír helyett margarinnal?

Figyelt kérdés
Nem szeretem zsírral mert nagyon zsírízű lesz tőle.

2012. dec. 26. 17:59
 1/5 anonim ***** válasza:
Grízgombóc az a daragaluska a levesbe?Komolyan?
2012. dec. 26. 18:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Persze.

Csak a margarinnak nem túl sok a zsírtartalma, ezért becsapós egy kicsit.

Én olajjal szoktam csinálni, elkeverni is könnyebb, és ugyanolyan jó. És az 100% zsiradék, nincs meglepetés, meg adalékanyag, ami kitudja hogy viselkedik.

2012. dec. 26. 18:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
52%
Soha nem teszek bele semmilyen zsiradékot. Helyette egy kevés sütőport. Mindig puha, könnyű lesz.
2012. dec. 26. 18:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

Szakács vagyok.

CSinálhatod margarinnal is, de vajat is használhatsz hozzá.

a tökéletes daragaluskához az arányok:

10-5-1. ezt úgy variálod ahogy jól esik de ezt muszály betartani.

10 dkg. dara

5 dkg zsiradék.

1 tojás.

A tojás sárgát összeszoktam keverni a darával, és a puha zsiradékkal,(olaj nem jó), sózom, majd keményre vert tojáshabbal óvatosan összekeverem, hogy a hab ne törjön össze.

20-25 percig pihentetem a hűtőben, hogy a dara szemek megdagadjanak, majd lehet főzni. 2 kanállal szoktam kiszaggatni őket.


ShéfBácsi

2012. dec. 27. 12:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
Én szakácsnak tanulok, csak ott zsírral tanították.
2012. dec. 28. 14:11

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!