Grízgombócot készíthetem zsír helyett margarinnal?
Persze.
Csak a margarinnak nem túl sok a zsírtartalma, ezért becsapós egy kicsit.
Én olajjal szoktam csinálni, elkeverni is könnyebb, és ugyanolyan jó. És az 100% zsiradék, nincs meglepetés, meg adalékanyag, ami kitudja hogy viselkedik.
Szakács vagyok.
CSinálhatod margarinnal is, de vajat is használhatsz hozzá.
a tökéletes daragaluskához az arányok:
10-5-1. ezt úgy variálod ahogy jól esik de ezt muszály betartani.
10 dkg. dara
5 dkg zsiradék.
1 tojás.
A tojás sárgát összeszoktam keverni a darával, és a puha zsiradékkal,(olaj nem jó), sózom, majd keményre vert tojáshabbal óvatosan összekeverem, hogy a hab ne törjön össze.
20-25 percig pihentetem a hűtőben, hogy a dara szemek megdagadjanak, majd lehet főzni. 2 kanállal szoktam kiszaggatni őket.
ShéfBácsi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!