A paradicsomos húsgombócot eltudom rakni házilag befőttnek?
Miért?
A konzervgyárak hogyan csinálják?
"A konzervgyárak hogyan csinálják?"
Pl. tartósítószerekkel, és hús főleg a konzervdobozos kajákban van, nem az üvegesekben...
Elvileg lehetséges, a konzervdoboz és az üveg közt nincs semmi különbség a tartósításban. A doboz azért elterjedtebb mostanában, mert nem törik, ellentétben az üveggel.
Ahhoz, hogy házilag el tudj üvegben tenni ilyet, komolyabb módszerre lenne szükség.
Az üzemekben az elkészült ételt betöltik a dobozba vagy üvegbe, légmentesen lezárják és utána hosszabb ideig magas hömérsékleten sterilizálják. (Mellékesen a jó minöségü konzervekben NINCS tartósítószer, hanem kizárólag hökezeléssel tartósítják.)
Ha otthon akarod megpróbálni, akkor nagyon jól záródó, új üvegekre van szükséged, és a forró étel betöltése után sütöben legalább egy óráig kellene dunsztolni 90 fokon.
De még így is elég sok a kockázat, mert ha netán nem elég jól zár az üveg teteje, vagy nem elég sokáig dunsztolod, vagy a hömérséklet nem optimális, akkor nem sikerül.
Viszont sokkal egyszerübb lenne az ételt lefagyasztani, sokkal kevesebb kockázattal jár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!