Hölgyek/Asszonyok! Mit küldjek a páromnak a csomagban?
Párom külföldön dolgozik, és nem vagyok még egy nagyon profi háziasszony és tudom hogy kint nem eszik változatosan, esetleg pöri, rizs, és paprikás krumpli.
Szóval szeretnék küldeni neki egy kis ételt/tartós élelmiszert.
Ti miket küldenétek??? Nagyon fontos ez nekem.
Nekem is ilyenek jutottak eszembe, mint májkrém, szalonna, kolbász. Valamint fagyasztanék le húslevest, 12 óra alatt mire odaér a munkatársa, már ki fog olvadni (ha csak nem pakolsz a hűtőtáskába jégakkut,de az sok helyet foglal), de akkor csak megmelegíti és vacsorára, vagy ebédre eheti is. Sült húst is csinálnék, és küldenék sült hús zsírt is. (Na az tuti nyerő lenne. :) )
Ezek jutottak most hirtelen eszembe.
sólet ,zsirban lesütött hús vagy máj zsírjával.
oldalas ,székely káposzta , apró süti ami jól birja az utazást.
azért azt is gondold át,hogy mennyi hely van a hütőben ahova tud pakolni.
És az sem árt ha írsz egy papírt ,hogy mit milyen sorrendben érdemes ennie az étel eltarthatósága miatt.
Stefánia egyben, kolbásszal töltött karaj, oldalas, pácolt tarja, ezeket fagyasztás nélkül, simán hűtőtáskában is küldheted, bőven kibírják a 12 órás utat. készételként fagyasztva, székely vagy töltöttkáposzta, töltöttpaprika,raguleves, húsleves. persze miinden attól is függ, hogy az ismerősnek mennyi hely van a kocsijában...
Mert akár két hűtőboxot is megpakolhatsz, ha befér a kocsijába.
Ha tudsz jóféle házikolbászt , szalámit, szalonnát venni, azt is küldj neki.
házilag eltett lecsó, házilekvár, befőtt is szóba jöhet.
Almáspite, bögrés meggyes, linzer, sós rudacska, mind jól bírja a szállítást.
A töltött csirkecombok, töltött dagadó rizibizivel is kibír egy napos utazást.(ezt még nem írták mások ):)
Almás, mákos, túrós, meggyes, káposztás rétes.Hájas tészta szilvalekvárral.
Szerintem itt sokan nem ertik a kerdest. Ez nem elsosorban a praktikussagrol szol, mert ha ugy nezzuk mindent meg tud venni kint is a parja. Inkabb a hazai a lenyeg, az, hogy otthonrol kuldik neki.
Kedves kerdezo, hutotaskaban nem veszes az ut. Szerintem jo otlet a rantott maj, rantott hus, amit szeret, en fasirtot tudnek melle elkepzelni, esetleg rantott sajtot, gombat. Illetve SULT KOLBASZT VAGY HURKAT! Az hidegen-melegen is finom!
Koretnek mehet egy kis hazai krumplipure vagy hagymas tort krumpli!
Egytaletelek kozul: rakott krumpli, paprikas krumpli, szekelykaposzta, solet, lecso gazdagon, rizseshus, pasztortarhonya gazdagon, rakott kel, lasagne. Ezek jok felmelegitve.
Sutinek pedig a kedvencet keszitsd el mindenkepp. Es melle egy kis tepertos pogacsat, krumplis pogacsat vagy kolbaszos pogacsat amit reggelire is sziveseb eszik.
Remelem tudtam segiteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!