Mi a jó a csirkefarhátban? Mit lehet azon szeretni, meg az aprólékon?
Nem kell szopogatni, le- és kiszedegeted róla a húst, és kész. Én nem szopogatom, sütve és főzve is szoktam enni. 10-15 dkg a hús a bőrrel együtt, írod, ezt kevesled? Én 10-15 dkg húsból 2x lakom jól.
Pörköltnek nem jó, mert ezt kézzel lehet csak enni, úgy meg szaftos leszel.
Aprólék: nem szereted a májat, szívet, zuzát? Hogyhogy?
"Aprólék: nem szereted a májat, szívet, zuzát? Hogyhogy?"
Hogyhogy?? A csirkemáj egyszerűen büdös, ehetetlen...ha már ettél életedben vajpuha, hízlalt libamájat, akkor ezt neked is tudnod kellene!
A rágós gusztustalan zuzát meg ne is emlegessük.
Kedves nyolcas!Nyugodtan add oda a farhátat a macskáidnak,mert ők minden csontot aprólékosan elrágnak,és nem habzsolnak,mint a kutyák.A macska tremészeténél fogva ragadozó!És ez a szálkás halakra is igaz,én bátran azt is odaadom nekik.
Ami meg a szopogatást illeti,pont ezért utáltam meg a fejet, farhátat,nyakat,kaparóját,meg a püspökfalatot is.Én nem fogom egy tyúknak a seggét enni.Egyszer hivatalos voltam egy lagziba,20 éves lehettem akkor.Felkértek tálalónak,és mikor a leves után a főtt tyúkhúst kellett felszolgálni,én pont oda tettem le a húsos tálat,ahol egy rakás nyanya ült.A sok vén satrafa rögtön mind a farhátat,nyakat,lábat kapkodta el,de a combhoz,mellehúsához hozzá se nyúltak.Úgy majszolták,szopogatták,hogy még nézni is borzasztó volt.Nem hogy egy falat se ment volna le a torkomon,de is dobtam volna közéjük a taccsot.Mintha csak otthon lettek volna,rettentő gusztustalan volt,és a csontot is úgy leszopogatták,hogy azzal szerintem már a kutya se tudott volna mit kezdeni.Azt tudták motyogni teleszájjal,hogy:Nyjajjj,de fíínoomm!
Én úgy vagyok vele,ha már csirkepörköltet akarok enni,akkor veszek 1-2 kiló combot,és az nem tartalmaz aprócsontot mint a farhát.Kettévágom,kicsontozom,a húst kockára vágom,a csont meg a macskáknak.És kész!
Kedves Kérdező!
Ezek szerint szívesen ennék veled "egy tálból" csirkepörköltet, mert te gyorsan kikapkodnád a "vastaghusit" combját, mellehúsát, hasonlókat, és nekem megmaradnának azok a részek, amikből imádom a csirke-pörköltet és a rizseshúst és a krumplis-tarhonyát: far-hát-nyak-szárny-belsőség. :))))
Az a helyzet, hogy a csontok közelében levő husik a legfinomabbak, ízletesebbek.
Csirkeszárny, karaj, oldalas, a csontokkal együtt elkészítve.
A zúzapörköltet imádom, egyik kedvencem. És nem rágós, omlós, csak megfelelő ideig kell főzni.
Kedves 17-es!Te igencsak hoppon maradnál!Ugyanis amiket te leírtál,a farhát,nyak szárny,fej,kaparója,ez mind megy a macskáimnak.
Mellesleg,a sparban szoktak adni kilóként 5-600 ft-ért egész csirkecombot farrészel kimérve,vagy tálcás kiszerelésben.Ebből szoktam venni 2-3 kilót,és a farrészekkel együtt már meg is van a napi macskaeledel.Azaz,csak a combot csinálom meg pörinek,a farrész a bársonytalpúaké!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!