Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A fodormenta tea elkészítéséhe...

A fodormenta tea elkészítéséhez szabad fémet használni?

Figyelt kérdés

Vannak olyan növények amikből, ha teát készítünk nem szabad, hogy fémmel érintkezzen,mert ront a gyógyhatásán stb.

A fodormenta is ilyen?

Rákerestem az interneten, de nem találtam pontos infót erről.

tegnap 15:49
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Ez csak babona, semmiféle gyógyteának nem árt a fém. Ez régen volt valamennyire igaz, amikor vas és réz edényeket használtak, amiket a különbözö savak oldották, de ilyen esetben is föleg az íze lett kellemetlen, a hatóanyagok nem változtak.

Ma minden fém eszköz felületkezelt, ezért teljesen mindegy, semelyiket nem tudják savak megtámadni.

tegnap 17:40
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ!
tegnap 19:32
 3/4 anonim ***** válasza:
Jól mondja az előttem szóló. Napi szinten fogyasztok több féle gyógyteát és zöld teát, de biztos ami biztos alapon én műanyag szűrőt és műanyag vagy fa alapú kanállal keverem, ha kell.
ma 04:57
 4/4 anonim ***** válasza:
Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember szerint egyik gyógyteához sem jó fémet használni. A fémek semlegesítik a gyógyhatást.
ma 08:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!