Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » S. O. S. A tarja vagy a Karaj...

S. O. S. A tarja vagy a Karaj az olcsóbb? Kezdő házi asszony!

Figyelt kérdés
Mennyi?
2013. júl. 9. 09:25
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
a tarja, de boltoktól függ az ára. tarja akciósan van, hogy 1000 ft körül van a karaj pedig akciósan is minimó 1500 ft.
2013. júl. 9. 09:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
70%

Valóban olcsóbb a tarja, de azért nem mindegy, hogy mit szeretnél készíteni belőle.

Mifelénk pl. a tarját már eleve kb. 2,0-2,5 cm vastagra szelik, abból a rántott husit mire kiklopfolod, arról nem is beszélve, hogy a karajhoz képest eléggé zsíros, szaftos rántott husi lenne belőle.

Szóval vannak ételek, amiknél nem mindegy, milyen fajta húst használsz hozzá.


Te mit szeretnél sütni-főzni?

2013. júl. 9. 10:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:

Bakonyi sertés szelet lesz a menü!

Egyébként már megvásároltam, és karajra esett a választásom hisz nálunk a vágóhídon a karajnak 1250- a tarjának 1200 ft a kg-ja! :) Most azért az 50Fton nem hiszem hogy meggazdagodnék :)

2013. júl. 9. 10:34
 4/8 anonim ***** válasza:
70%

Szerintem jól döntöttél, a bakonyihoz én is a karajt vettem volna.

Jó főzőcskézést, jó étvágyat az ebédhez!

2013. júl. 9. 10:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Lehet,hogy zsírosabb a tarja,de finomabb is a karajnál.. :)
2013. júl. 9. 10:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
70%

Sültnek én is jobban szeretem a tarját, finom, szaftos husi lesz belőle.

A karajt inkább natúr-sült-félének, vagy rántott, esetleg valami töltött húsokhoz használom inkább.

Azért kérdeztem, hogy mit akar főzni, mert én legalábbis ahhoz szoktam vásárolni.

2013. júl. 9. 11:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Tarjat mi sutni,de gyakrabban rantani szoktuk.Sutni mast.

Karajt talan iskolas idombe ettem utoljara,azota se :D De nem is vagyok oda erte.

2013. júl. 9. 12:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

a bakonyihoz tökéletes a karaj, főleg, ha elősütjük pár percig. lisztbe mártva serpenyőben forró zsiradékon sütjük mindkét oldalát kb 3-4 percig. ha minden szelet kész, akkor átszedjük egy zsiradékkal kikent tepsibe szépen sorba. a megmaradt pecsenyezsírt kb egy deci vízzel beforraljuk és a húsokra öntjük.

a tepsit lefóliázzuk és kb 40 percig sütjük.omlós, puha lesz karaj, mehet bele a közben elkészített gombamártásba.

2013. júl. 9. 12:41
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!