S. O. S. A tarja vagy a Karaj az olcsóbb? Kezdő házi asszony!
Valóban olcsóbb a tarja, de azért nem mindegy, hogy mit szeretnél készíteni belőle.
Mifelénk pl. a tarját már eleve kb. 2,0-2,5 cm vastagra szelik, abból a rántott husit mire kiklopfolod, arról nem is beszélve, hogy a karajhoz képest eléggé zsíros, szaftos rántott husi lenne belőle.
Szóval vannak ételek, amiknél nem mindegy, milyen fajta húst használsz hozzá.
Te mit szeretnél sütni-főzni?
Bakonyi sertés szelet lesz a menü!
Egyébként már megvásároltam, és karajra esett a választásom hisz nálunk a vágóhídon a karajnak 1250- a tarjának 1200 ft a kg-ja! :) Most azért az 50Fton nem hiszem hogy meggazdagodnék :)
Szerintem jól döntöttél, a bakonyihoz én is a karajt vettem volna.
Jó főzőcskézést, jó étvágyat az ebédhez!
Sültnek én is jobban szeretem a tarját, finom, szaftos husi lesz belőle.
A karajt inkább natúr-sült-félének, vagy rántott, esetleg valami töltött húsokhoz használom inkább.
Azért kérdeztem, hogy mit akar főzni, mert én legalábbis ahhoz szoktam vásárolni.
Tarjat mi sutni,de gyakrabban rantani szoktuk.Sutni mast.
Karajt talan iskolas idombe ettem utoljara,azota se :D De nem is vagyok oda erte.
a bakonyihoz tökéletes a karaj, főleg, ha elősütjük pár percig. lisztbe mártva serpenyőben forró zsiradékon sütjük mindkét oldalát kb 3-4 percig. ha minden szelet kész, akkor átszedjük egy zsiradékkal kikent tepsibe szépen sorba. a megmaradt pecsenyezsírt kb egy deci vízzel beforraljuk és a húsokra öntjük.
a tepsit lefóliázzuk és kb 40 percig sütjük.omlós, puha lesz karaj, mehet bele a közben elkészített gombamártásba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!